Gemeente Nieuwegein

Kermis van 4 t/m 9 juni

De jaarlijkse Nieuwegeinse kermis vindt dit jaar plaats van woensdag 4 tot en met maandag 9 juni op het manifestatieterrein aan de Brinkwal tegenover sportcomplex Merwestein. De kermis wordt op 4 juni om 15.15 uur geopend door wethouder Evert van Linge.

De openingstijden van de kermis zijn:
woensdag 4 juni van 15.30 tot 23.00 uur
donderdag 5 juni van 13.00 tot 23.00 uur
vrijdag 6 juni van 13.00 tot 24.00 uur
zaterdag 7 juni van 13.00 tot 24.00 uur
zondag 8 juni van 13.00 tot 23.00 uur
maandag 9 juni van 13.00 tot 23.00 uur

De kermis heeft onder meer de volgende attracties te bieden: Lotenverkoop, skeeball, lucky duck, buggy, kop van jut, balco rotor, jackpot, schiettent, blower, lucky cranes, familieachtbaan, lijntrek, thriller (spookhuis), suikerspin/popcornkraam, gebakkraam, poffertjeskraam, rotalet, bussensport, ring toss, nougatkraam, pusher, mini cars, beach party, sperensport, disco round en baby sport (eendjes vissen).

De populairste attractie is nog altijd de autoscooter, oftewel de botsautootjes. De eerste botsauto verscheen in 1929 op de kermis. Eigenlijk een verkeerde naam want je mocht niet botsen. Het was de bedoeling om met de botsauto in het rond te rijden alsof je in een heuse auto - in die tijd een uitzondering - zat. De 'botsauto' had stalen banden rondom de carrosserie, waardoor een botsing ook een echte botsing was.

Sinds de introductie van de Love Machine in Nederland is deze op iedere kermis een succes. Elke rit die je in de Love Machine maakt, is weer anders, omdat je werkelijk alle kanten op kunt vliegen. Het gevaarte bestaat uit een plateau met daarop vier 'spinnen' die ieder weer vier tweepersoons gondels hebben. In totaal gaan dus 32 mensen van links naar rechts, van voor naar achter, van boven naar onder, ondersteboven en binnenstebuiten.