Gemeente Zwolle

Inloopbijeenkomst voor kunstwerk in Hanzeland

Het ontwerp van het kunstwerk, dat dit najaar een plek krijgt op het Hanzeplein, wordt woensdag 4 juni door de kunstenaar Luk van Soom gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in het Stadskantoor.

In het kader van de percentageregeling beeldende kunst is er een budget beschikbaar gesteld voor beeldende kunst in Hanzeland. Het college van burgemeester en wethouders heeft vervolgens de kunstenaar Luk van Soom de opdracht gegeven om een kunstwerk in combinatie met water te ontwerpen. Het beeld krijgt dit najaar een plek bij de entree van Hanzeland op de trappen van het Hanzeplein.
De Commissie Beeldende Kunst is zeer enthousiast over het ontwerp dat Luk van Soom voor de gemeente Zwolle tot stand heeft gebracht. Hij heeft een 'man van Atlantis' gecreëerd, die op een rotsblok geplaatst wordt en een waterstraal van 10 meter de wetering inspuit.

Geïnteresseerden kunnen het ontwerp bekijken tijdens een inloopbijeenkomst op woensdag 4 juni tussen 16.30 - 18.30 uur in de hal van het Stadskantoor aan het Lübeckplein. De kunstenaar zal hierbij persoonlijk aanwezig zijn.

Luk van Soom is een Belgische kunstenaar, die zowel kleine werken van terracotta en keramiek maakt, als grote, figuratieve werken in brons. Sinds 1982 heeft hij afwisselend in België en in Nederland geëxposeerd. Meer over zijn werk is te lezen op zijn website www.lukvansoom.com.


---