Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

RWI en Ministerie SZW: uitnodiging aanbieding advies WSW

RWI en ministerie SZW: uitnodiging aan de pers

Den Haag, 2 juni 2003

Aanbieding RWI-advies over modernisering Sociale Werkvoorziening

Op woensdag 4 juni om 14.00 uur overhandigt Jan van Zijl, voorzitter van de Raad voor Werk en Inkomen, een advies van de RWI over de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) aan staatssecretaris Mark Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Het advies omvat voorstellen voor modernisering van de Wsw, een voorziening voor bijna honderdduizend arbeidsgehandicapten, waarmee een budget gemoeid is van circa 2 miljard euro.

Staatssecretaris Rutte zal namens het kabinet een eerste reactie op de voorstellen geven. Verder zullen ook Doekle Terpstra (voorzitter CNV), Niek Jan van Kesteren (algemeen directeur VNO-NCW), Henk Hofstede (voorzitter Nationaal Overlegorgaan Sociale Werkvoorziening), Pierre Heijnen (VNG, wethouder Den Haag) en Jan Laurier (voorzitter Landelijke Cliëntenraad) aanwezig zijn voor commentaar op het RWI-advies.

De pers krijgt de gelegenheid vragen te stellen en interviews te houden.

De bijeenkomst vindt plaats op het ministerie van SZW, Anna van Hannoverstraat 4, Den Haag, zaal 2.19.

Het RWI-advies en een bijbehorend persbericht is op 4 juni vanaf 9.30 uur (onder embargo tot 14.00 uur) beschikbaar. U kunt daarvoor contact opnemen met Anita Bal, 070 789 0 706.

Voor de redactie,