Gemeente Emmen


---

Persbericht: 'Olympische Spelen' op De Meerdijk, 3 juni 2003

Bartje in Beweging houdt Olympische spelen op sportpark Meerdijk

In het kader van het jeugd-sportstimuleringsproject Bartje in Beweging doen kinderen van diverse basisscholen in de gemeente Emmen op woensdag 4 juni mee aan een heuse 'Olympische Spelen'. Het is vooralsnog het sluitstuk van het project, dat twee jaar geleden startte. Wethouder Klaver van Sportzaken zal het tournament openen door ondermeer het olympisch vuur te onsteken.

Doel van het project Bartje in Beweging is het stimuleren van kinderen van groep 5 en 6 om te gaan sporten. Twee jaar lang konden kinderen van de in totaal negen deelnemende scholen in aanraking komen met verschillende takken van sport. Ruim twintig sportverenigingen uit de gemeente Emmen verzorgden in samenwerking met een vakleerkracht lichamlijke opvoeding de gymlessen op school.

Olympische Spelen
Tijdens de Olympische Spelen kunnen de kinderen aan de hand van een scorekaart, nog een keer meedoen aan een groot aantal verschillende sporten.
De Olympische Spelen is vooralsnog het laatste evenement van het project Bartje in Beweging. Achter de schermen wordt er gekeken of het project nog een vervolg kan krijgen.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2003 Gemeente Emmen