Gemeente Leiden

Persbericht

Wethouder Rabbae bezoekt Vink Systemen BV te Katwijk

Publicatiedatum: 28 mei 2003

Op woensdag 4 juni a.s. van 9.30 tot 12.00 uur, vindt er een bijzondere bijeenkomst plaats bij het bedrijf Vink Systemen BV, Nijverheidsstraat 1, in Katwijk. Wethouder M. Rabbae (Sociale Zaken) zal aan het einde van de bijeenkomst een aantal arbeidscontracten uitreiken.

Vink Systemen BV te Katwijk, producent van luchtkanalen, kampt met moeilijk te vervullen vacatures. Het bedrijf heeft het initiatief genomen om een breed samenwerkingsverband tot stand te brengen. Doel van de samenwerking was om door middel van kortdurende opleidingen en intensieve begeleiding cliënten van Sociale Zaken de basisvaardigheden bij te brengen die nodig zijn om een functie binnen Vink Systemen te kunnen aanvaarden. Vink Systemen biedt deelnemers die de opleiding met goed gevolg doorlopen, aansluitend een dienstbetrekking aan. De eerste groep bestaat uit 12 cursisten. Resultaat van dit alles is dat een aantal langdurig werklozen nu een arbeidscontract krijgt en dat een vervolg op het project wordt voorbereid.

De partijen die bij het samenwerkingsverband betrokken waren zijn: Prodies (werving en selectie) Enter IQ (opleiding en stagebegeleiding), UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen), sociale diensten en reïntegratiebedrijven.

Programma

09.40 uur: welkom door Hr. Duindam, financieel directeur Vink Systemen BV

09.45 uur: presentatie Vink Systemen

10.00 uur: presentatie Prodies/Enter IQ

10.10 uur: rondleiding door werkplaats door docent (Hr. W. Veldman)

11.00 uur: toespraak wethouder Rabbae

11.15 uur: presentatie cursisten o.l.v. Hr. Veldman

11.30 uur: uitreiking eerste arbeidscontract door wethouder Rabbae

Deze pagina is gewijzigd op 3-06-2003