Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni samenwerking met de beveiliging een man aangehouden in de parkeergarage aan de Rijnkade, voor het plegen van een auto-inbraak.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie een melding dat de beveiliging een man had staande gehouden in de parkeergarage. Ter plaatse trof de politie de beveiliging met een 39-jarige man uit Utrecht aan. Twee andere beveiligingsmedewerkers waren nog op zoek naar twee mogelijke mededaders.

In de parkeergarage trof de politie een auto met een ingeslagen achterruit aan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende hij de inbraak gepleegd te hebben. Tevens gaf de man aan dat hij de inbraak alleen had gepleegd.

Agressieve man aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij medewerkers van de GVU had bedreigd. Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie de melding dat een 20-jarige man uit Utrecht zich zeer agressief gedroeg op het Stationsplateau. De man sprak bedreigende taal naar medewerkers van de GVU. De man werd na hevig verzet aangehouden door de politie en ingesloten voor verhoor.

Slok op

UTRECHT- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol in een auto reden.

Omstreeks 18.55 uur zagen surveillerende agenten een auto met Italiaans kenteken slingeren rijden over de Graadt van Roggenweg. De 28-jarige bestuurder uit Italië werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. De man moest instappen in de politieauto en werd vervoerd naar het bureau.

Onderweg hier naar toe zag een agent de Italiaanse auto achter hem aanrijden. De 35-jarige Italiaanse bestuurder had veel moeite de auto op de weg te houden. De agenten besloten hem ook te controleren op het inwendig gebruik van alcohol. Hij weigerde op het bureau echter te blazen. Zijn vriend blies uiteindelijk 455 ug/l.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed. De 35-jarige man kreeg een proces-verbaal voor het weigeren van een alcoholtest.

Motorrijder zonder kentekenplaat

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een motorrijder na een achtervolging aangehouden.

Omstreeks 17.55 uur zagen surveillerende agenten een 17-jarige motorrijder uit Utrecht rijden over de Van Vollenhovelaan. Het viel de agenten op dat de jongen zonder kentekenplaat reed. Agenten wilde de man controleren maar hij ging ervandoor.

De achtervolging ging over de Van Vollenhovelaan, Struyckenlaan en over het voetpad bij de Nansenlaan. Bij een voetgangershekje reed de motorrijder zich klem. Hij rende vervolgens weg. Intussen reden verschillende motoragenten in de omgeving. Een motorrijder zag de bestuurder rennend een portiek ingaan van een flat gelegen aan de Marshallaan. De 17-jarige werd hier hevig zwetend aangetroffen en werd aangehouden. De jongen verklaarde de motor net gekocht te hebben in Duitsland. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake; rijden zonder rijbewijs, rijden zonder kenteken, rijden zonder helm en het plegen van verkeersgevaarlijk gedrag.