Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.45 uur

Aanrijding onder invloed

LEERSUM Op dinsdag 3 juni werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.10 uur verloor een 60-jarige automobilist uit Leersum op de kruising van de Hoflaan met de Rijksstraatweg de controle over zijn auto. Daardoor botste hij tegen een verkeerslicht. De auto raakte zwaar beschadigd, maar de bestuurder liep geen letsel op. Bij het opnemen van de aanrijding constateerden de politiemensen dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 320 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Brand

VEENENDAAL Op dinsdag 3 juni heeft een gecontroleerde brand gewoed.

Rond 21.40 uur zag een bewoner van het Schrijverspark vlammen bij een flatwoning aan het Schrijverspark en belde 112. Politiemensen stelden een onderzoek in. De brand bleek van een wel zeer gecontroleerde vorm te zijn: de bewoners van de betreffende woning bleken aan het barbecuen te zijn. Kennelijk hielden zij daarbij van goed doorgebakken vlees, want de vlammen sloegen regelmatig uit de barbecue. De politiemensen gaven aan de meldkamer door de brandweer kon terugkeren naar hun kazerne.

Onder invloed

LEERSUM In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni werd een automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 04.20 uur controleerden politiemensen een 20-jarige automobiliste op de Rijksstraatweg. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 325 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van twee uur.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Op dinsdagmiddag 3 juni heeft de politie een verkeerscontrole van één uur gehouden op de Nieuweweg.

Vijfentwintig bestuurders bleken geen gebruik te maken van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-. Eén bestuurder kreeg een bekeuring van 136,- omdat hij niet handenvrij telefoneerde.