Partij van de Arbeid

Den Haag, 3 juni 2003

Vragen van het lid Dijksma (PvdA) aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en Binnenlandse Zaken

1. Hebben de bewindslieden kennis genomen van de landelijke campagne "Houd de fiets, stop de dief!" van de Fietsersbond?

2. Onderschrijft u de stelling van de Fietsersbond, dat alle betrokken partijen (zoals fietsers, sloten- en fietsfabrikanten, gemeenten, rijwielhandelaren, politie, openbaar ministerie en de ministeries van BiZa en V&W) in verplichtende zin hun specifieke bijdrage moeten leveren om zodoende een einde te kunnen maken aan de huidige, onacceptabele omvang van fietsendiefstal?

3. Welke positie kent u toe aan de fiets in het dagelijkse, korte-afstandenverkeer?

En vergt het realiseren van deze ambitie ook van rijkswege een inzet richting betrokken partijen om fietsdiefstal terug te dringen ten gunste van het meer gezond, schoon en veilig kunnen fietsen?

4. Wilt u bevorderen dat een effectieve lokale aanpak, zoals de genoemde voorbeelden uit Amsterdam richting tweewielerbranche en van Harderwijk, waar stadswachten worden ingezet voor opsporing en terugbezorging, door gemeenten elders breed wordt nagevolgd en dat zodoende een proces van ontwikkeling en benchmarking op gang wordt gebracht?

5. Wilt u, in aansluiting op eerdere uitspraken van deze Kamer over een lokaal te starten experiment, een landelijk eenduidig en sluitend systeem van registratie opzetten (c.q. laten opzetten), ten gunste van opsporing en terugbezorging, wat ook een preventieve functie kent m.b.t. fietsendiefstal?

Het Algemeen Dagblad, 3 juni 2003


---
Tweede Kamer der Staten-Generaal www.tweede-kamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.