Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-06-2003 Mediaberichten 4 juni 2003 / 10:00 uur

Motorrijder gewond bij aanrijding

BERGEN Bij een verkeersongeval op de Jeroen Boschstraat is dinsdagavond kort voor half negen een 37-jarige motorrijder uit Bergen (L) gewond geraakt. De man is per ambulance met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.

Het ongeval gebeurde toen de motorrijder door nog onbekende oorzaak in botsing kwam met een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 37-jarige inwoner van Bergen (L). Daardoor kwam de motorrijder ten val en kwam onder de voorzijde van de auto terecht. De automobilist bleef ongedeerd. Politie-onderzoek wees uit dat de motorrijder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij de motor had geleend van zijn 40-jarige broer. Deze laatste had de motor pas enkele dagen in bezit. Zowel de auto als de motor raakten bij het ongeval flink beschadigd. De politie maakt tegen de motorrijder en zijn broer proces-verbaal op.

33 Bekeuringen bij verkeerscontrole

GENNEP Bij verkeerscontroles op de Brugstraat, Heijenseweg, Kleefseweg en Nijmeegseweg heeft het verkeers handhavings team van de politie Limburg-Noord dinsdag 33 automobilisten bekeurd. De controles werden gehouden van half twaalf s ochtends tot acht uur s avonds. Daarbij werden negen politiemensen ingezet. De meeste bekeuringen (24) werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Negen automoblisten reden harder dan terplaatse is toegestaan. Dat bleek na meting met een lasergun. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u op een plaats waar 80 km/u was toegestaan.