Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 4 juni 2003

Dagelijkse berichten

Scheemda: fietser op snelweg
Op de autosnelweg A7 bij Scheemda heeft de politie dinsdagnacht een 35-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed op een fiets in de richting van Hoogezand. Surveillerende agenten hielden de fietser staande. De man, die een buitenlandse nationaliteit heeft, was niet in het bezit van identiteits- en/of verblijfspapieren. Hij is daarop meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: kind bekneld in invalidenlift
Een 5-jarige jongentje is dinsdagmiddag gewond geraakt tijdens het spelen met een invalidenlift in zijn ouderlijke woning aan de Mast in Stadskanaal. Het kind speelde samen met andere kinderen met de lift en kwam daarbij met zijn onderlichaam en bovenbenen bekneld te zitten tussen de voetsteun van de lift en de muur. Hulpdiensten rukten uit om het kind los te maken, maar dat bleek inmiddels uit zijn benaderde positie te zijn bevrijd. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de kleuter die kort daarop met de traumahelikopter is overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Het jongentje heeft vermoedelijk inwendige verwondingen opgelopen.

Veendam: bromfietser op autoweg
De politie heeft dinsdagavond op de autoweg N33 bij Veendam een 19-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de man op een brommer de afrit, komende uit de richting Bareveld, afkomen. Bij staande houding gaf de man onjuiste persoonsgegevens op. Hij werd voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar konden zijn juiste personalia worden vastgesteld. Ook bleek de brommer niet te zijn verzekerd. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg bekeuringen voor rijden zonder bromfietscertificaat, opgeven van een valse naam, onverzekerd rijden en rijden met een brommer op een autoweg.

Leek: man aangehouden na bedreiging
Wegens bedreiging van zijn ex-vriendin heeft de politie dinsdagmiddag aan de Benckemastraat in Leek een 27-jarige man uit die plaats aangehouden. De man drong de woning van zijn ex-vriendin binnen en bedreigde haar met de dood omdat de vrouw geen contact met hem wil hebben. Ze verbrak de relatie met de verdachte omdat hij haar vorig jaar mishandelde en bedreigde. De man kreeg daarvoor een gevangenisstraf waaruit hij enkele dagen geleden werd ontslagen. De politie trof de man bij de woning van de vrouw aan en arresteerde hem. Hij werd meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLES: dinsdag

Usquert: Provinciale weg N363
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 111 voertuigen, aantal overtredingen: geen, hoogst gemeten snelheid: niet vastgesteld

Warffum: Juffer Marthastraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 135 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 72 km

Bedum: Sint Annerweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 150 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 102 km

Bedum: Wilhelminalaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 285 voertuigen, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 76 km

Ten Post: Woldjerweg nabij Wittewierum
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 55 voertuigen, aantal overtredingen 06, hoogst gemeten snelheid: 95 km

Loppersum: Wijmersweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 53 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 77 km

GORDELCONTROLES: dinsdag

Appingedam: Farmsumerweg
Gecontroleerd: 250 voertuigen, aantal overtredingen: 4

Farmsum: Koestraat / Molenstraat / Borgshof
Gecontroleerd: 98 voertuigen, aantal overtredingen: 10

Berichten Groningen Stad volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)