Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

03-06-2003
Gele markeerboeien geplaatst in het Braassemermeer

Onlangs zijn langs de oever van het Braassemermeer, tussen watersportvereniging "Braassemermeer" en jachthaven - camping "De Meerkant", gele markeerboeien geplaatst door de gemeente. Deze boeien geven aan dat in het gebied tussen de oever en de denkbeeldige boeienlijn onverkort wordt vastgehouden aan de maximale vaarsnelheid van 12 km per uur. Deze snelheidslimiet geldt ook op het gedeelte van het Braassemermeer, dat van de oever af gezien juist achter de boeienlijn ligt; in dat verderop gelegen gebied mogen ontheffinghouders echter van hun ontheffing van de snelheidslimiet gebruik maken.

De boeienlijn ligt op 75 meter van de oever en volgt deze. Voor de goede orde: voor het gehele Braassemermeer, dus ook daar waar de boeienlijn niet doorloopt, geldt dat binnen een afstand van 75 meter van de oever (waaronder ook een aanleggelegenheid of een zweminrichting worden verstaan) niet harder mag worden gevaren dan 12 kilometer per uur. Op ruimere afstand van de oever mag alleen door ontheffinghouders sneller worden gevaren dan de limiet. Het college heeft overigens een procedure opgestart om de bufferzone in de toekomst 150 meter breed te doen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer De Boer van de sectie Bestuurszaken, telefoonnummer (071) 332 72 91.