Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.10 uur

Jongens aangehouden voor vernieling

BILTHOVEN De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni twee mannen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Jan Steenstraat twee mannen vernielingen aanbrengen aan het verkeerslicht. De mannen één van 17 jaar uit Bilthoven en één van 18 jaar uit Huis Ter Heide werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Door een getuige was eerder in de nacht gezien dat de twee mannen al een fiets uit een stalling hadden gehaald en deze hadden vernield.

Winkeldief aangehouden

MAARTENSDIJK Dinsdagmiddag heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 16.45 uur zagen medewerkers van een winkel aan het Maertensplein dat een vrouw enkele levensmiddelen meenam zonder deze eerst af te rekenen. De 51-jarige vrouw uit Maartensdijk werd door het personeel staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Op het bureau kreeg de vrouw een bekeuring en kon daarna naar huis.

Aanrijding

DE BILT Op de Soestdijkseweg vond dinsdagavond een aanrijding plaats waarbij een fietser gewond raakte.

Een 43-jarige fietser uit Bilthoven fietste omstreeks 19.30 uur over de Soestdijkseweg. Ter hoogte van de kruising kreeg hij geen voorrang van een 71-jarige automobilist uit Bilthoven. De fietser kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van het voertuig aan. Omdat de fietser een helm droeg werd voorkomen dat de man ernstig letsel opliep. Na gecontroleerd te zijn door personeel van een ambulance mocht de man naar huis.

Illegale Straatnieuwsverkopers

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 3 juni werden twee Straatnieuwsverkopers aangehouden.

Rond 11.30 uur zagen politiemensen dat een man bij de entree van een winkel aan het Binnenhof het Straatnieuws stond te verkopen. Zij vroegen of de man in het bezit was van een vergunning, maar hij kon alleen een zogenaamde Straatnieuwslegitimatie tonen met daarop zijn voornaam. Hij verklaarde Bulgaar te zijn, maar geen paspoort te hebben. Daarop werd de man, 44 jaar oud en woonachtig in Utrecht, aangehouden.

Bij onderzoek op het politiebureau bleek dat de man illegaal in Nederland verbleef. Hij is in Vreemdelingenbewaring gesteld en zal worden uitgewezen.

De politiemensen die de 44-jarige Bulgaar hadden aangehouden, verzochten collegas naar het Binnenhof te rijden om daar de fiets van de Bulgaar op te halen. De politiemensen zagen op het Binnenhof inmiddels dat een nieuwe Straatnieuwsverkoper kranten aan het verkopen was. Bij controle van deze man, 37 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, was wel in het bezit van een Bulgaars paspoort, was al vier maanden in Nederland, maar had zich niet bij de Vreemdelingendienst aangemeld. Ook deze man werd aangehouden. In afwachting van verwijdering uit Nederland is hij in Vreemdelingenbewaring gesteld.

Zonder rijbewijs
BUNNIK- Dinsdag surveilleerden agenten op de Marskramersbaan, waar ze een auto zagen rijden, waarvan de uitlaat te dicht bij de grond hing. Hierop hebben ze de bestuurder gevraagd de auto even aan de kant te zetten voor een controle.

De bestuurder gaf gelijk toe dat de auto niet verzekerd was, hij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto geen geldige APK had. Tevens roken de agenten een alcohollucht en bleek na onderzoek dat de bestuurder had gedronken (360 ug/l). De 24-jarige man uit Bunnik werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling
ZEIST- Op de Roerdomplaan vond dinsdagavond een mishandeling plaats. Een 15-jarige jongen uit Zeist werd rond 20.30 uur constant uitgescholden door een andere jongen. Op een gegeven moment werd hij het zat en gooide hij zijn slipper naar hem.

De jongen liep huilend weg en ging zijn broer halen. Deze kwam erbij en gaf, zonder één woord met de jongen gesproken te hebben, hem een aantal klappen in het gezicht en op zijn lichaam. De jongen deed aangifte van de mishandeling. De politie wilde de verdachte ophalen bij zijn woning, maar hij was op dat moment niet thuis. Tegen familie is gezegd dat hij zich moet komen melden op het bureau.