Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



Amsterdam, 3 juni 2003

Actie Goed voorbeeld doet goed volgen

GROEP 8 ST.AUGUSTINUSSCHOOL HELPT REINIGING DE BAARSJES

Groep 8 van de St. Augustinusschool in stadsdeel De Baarsjes gaat op woensdag 4 juni a.s. van 9 tot 12 uur de mannen van de reiniging van De Baarsjes helpen om het zwerfvuil in en om het plantsoen bij de Van Middellandtstraat op te ruimen.

De leerlingen van groep 8 van de St. Augustinusschool hebben zich voorgenomen om op woensdagmorgen 4 juni de directe omgeving van hun school een schoonmaakbeurt te geven én om de buren te trakteren op koffie met iets lekkers. De mensen hebben daarvoor een aparte uitnodiging gekregen.
Het stadsdeel vindt dit een goed initiatief; zo geeft de school immers het goede voorbeeld. Het stadsdeel is namelijk onlangs de actie gestart Goed voorbeeld doet goed volgen. Om dit initiatief te belonen, gaat het stadsdeel óók een extra inspanning leveren: op woensdagmorgen 4 juni zal het stadsdeel de straten die aan de school grenzen een grote schoonmaakbeurt geven.
Het stadsdeel hoopt dat ook de mensen in de omgeving van de school een steentje bij willen dragen. De situatie in de straat verbetert immers alleen maar als iedereen samenwerkt. Als de bewoners ideeën hebben over de manier waarop de straat en de kade ook ná 4 juni schoon, fraai, gezellig en veilig kunnen blijven, zijn ze van harte welkom op de bewonersavond van 3 juni in de St. Augustinusschool, die de school, het Wijkcentrum, de politie en het stadsdeel houden.

programma:

* 8.30-9.00 uur: Voorlichting door milieupolitie aan de leerlingen van groep 8

* 9.00-10.00 uur: De leerlingen gaan in twee ploegen schoonmaken. Eén ploeg gaat het zwerfvuil opruimen in het plantsoen bij de Van Middellandtstraat (en eventueel op schoolplein, rand van het park). De andere ploeg helpt mee op de veegwagens van de reiniging. Na circa een half uur wisselen de ploegen. Enkele leerlingen helpen intussen bij het inrichten van de marktkramen (thee en koffie, lekkere hapjes, schoolwerkjes).
* 10.15-12.00 uur: Enkele leerlingen bemensen de kramen om bezoekers te woord te staan, koffie, thee en limonade te schenken en hapjes uit te delen. De andere kinderen gaan spelletjes doen op/rond het schoolplein. De kinderen bij de kramen worden (een of twee keer) afgelost door andere kinderen