STICHTING DE OPKIKKER

Stichting De Opkikker organiseert 1000ste verwendag

Almere, 4 juni 2003. Stichting De Opkikker is een CBF gecertificeerde organisatie die voornamelijk met vrijwilligers werkt en als doel heeft het verzorgen van dagen ontspanning voor gezinnen waarvan één van de kinderen langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkend ziekenhuis. Het secretariaat van stichting De Opkikker is gevestigd te Almere Haven, echter stichting De Opkikker werkt landelijk. Na de oprichting in 1995 is stichting De Opkikker in 1996 bescheiden van start gegaan met het organiseren van verwendagen voor gezinnen waarvan een kind behandeld werd in het AMC te Amsterdam. Gedurende dat jaar zijn daadwerkelijk 20 gezinnen een dag in het zonnetje gezet. Even een dag weg uit de dagelijkse realiteit, een leuke dag om naar toe te leven, te beleven en een dag om lang van na te genieten. Inmiddels organiseert stichting De Opkikker 200 verwendagen per jaar voor in totaal 8 ziekenhuizen waarvan 4 academisch. De stichting is een particulier initiatief en volledig afhankelijk van donaties, sponsoring, acties die voor of door stichting De Opkikker georganiseerd worden en de medewerking van tal van partijen in natura.

Op 12 juni 2003 organiseert stichting De Opkikker de 1000ste verwendag sinds de oprichting, voor de 12 jarige Dominique uit Hensbroek (N.H.) Zij is langdurig onder behandeling in het AMC te Amsterdam. De verwendag is geheel samengesteld naar de wensen van het betrokken gezin op basis van een reeds met hen gevoerd gesprek door onze vrijwilligers. Het gezin is echter niet op de hoogte wat er deze verwendag gaat plaatsvinden, het zijn dus allemaal verrassingen.

Stichting De Opkikker realiseert zich nog dagelijks dat deze verwendagen niet mogelijk zouden zijn zonder de steun van ruim 3000 relaties die vaak belangeloos of tegen geringe vergoeding medewerking verlenen aan de verwendagen, variërend van het beschikbaar stellen van bijzondere auto's, het belangeloos optreden van allerlei artiesten voor de verwenkinderen, het beschikbaar stellen van aggregaten, ambulances, medisch personeel, gratis leveren van kaarten voor attractieparken enz. enz. Hiernaast is de steun van de ruim 110 vrijwilligers, sponsors en een groot aantal donateurs onontbeerlijk. Juist voor al deze mensen die De Opkikker een warm hart toedragen zoeken wij de publiciteit. Graag zouden wij hen via de media willen bedanken en in het zonnetje zetten. De verwendag van Dominique is hiervoor een mooie aanleiding. Aan al die kanjers die ons de afgelopen jaren hebben gesteund BEDANKT!!!!

Note voor de redactie: uiteraard zijn wij bereid nadere inlichtingen en/of achtergrondinformatie te verstrekken. Tevens is een interview over de achtergronden van stichting De Opkikker mogelijk. Tijdens de verwendag van Dominique zijn er tal van leuke fotomomenten. Het gezin heeft volledige medewerking toegezegd. Indien u belangstelling heeft om op enige wijze via de radio, (lokale) TV of krant aandacht aan stichting De Opkikker te besteden willen wij u verzoeken contact op te nemen met:

stichting De Opkikker
contactpersoon Ruud Sliphorst (06-54375737)
Markt 114
1354 BA Almere Haven
tel. 036-5386660
fax 036-5386144
e mail: opkikker@hotmail.com

Indien u overgaat tot publicatie verzoeken wij u vriendelijk ons hiervan op de hoogte te stellen.


04 jun 03 10:36