Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 4-06-2003 10.30 uur Berichten woensdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015

Woensdagmorgen doet Dirk Neef de persvoorlichting voor Bert Peters. Woensdagmiddag is Bert Peters weer bereikbaar

Inhalen op kruising loopt slecht af
NIJENSLEEK - Door het gevaarlijk rijgedrag van een medeweggebruiker belandde een 50 jr. vrouw uit Nijensleek dinsdagmiddag in het ziekenhuis. De vrouw reed in haar auto over de Hoofdweg in Nijensleek. Achter haar reed nog een auto. Op de T-kruising met de Bosschasteeg sloeg de vrouw linksaf nadat ze tijdig richting had aangegeven. Op dat moment werd haar auto aan de achterzijde aangereden door een andere auto bestuurd door een 21 jr. man uit Steenwijk. Deze was, waarschijnlijk met hoge snelheid, vlak voor de kruising de beide voor hem rijdende auto`s gaan inhalen. Te laat zag hij dat de vrouw afsloeg waarna de aanrijding volgde. Door de klap van de aanrijding rolde de auto van de vrouw op de kop en raakte zij licht gewond. Voor nader onderzoek is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De technische verkeersdienst van de politie gaat aan de hand van het remspoor van de Steenwijker proberen vast te stellen met welke snelheid hij gereden heeft.

Met alcohol op achter het stuur
MEPPEL - Op de Hoogeveenseweg in Meppel hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 35 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille.

Rijbewijs ingevorderd
MEPPEL - De politie vorderde dinsdagmiddag het rijbewijs in van een 60 jr. man uit Munnekeburen. De man reed in zijn auto over de A-32. Zijn slingerende en onzekere rijgedrag was voor een medeweggebruiker aanleiding te man bij Meppel te laten stoppen en de politie te bellen. De politie stelde vast dat de automobilist niet gedronken had. Door het gedrag van de man en de verklaring van de medeweggebruiker rees bij de agenten twijfel of hij wel beschikt over voldoende bekwaamheid om een auto te besturen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de procedure m.b.t. een onderzoek naar rijvaardigheid wordt in gang gezet.

Bromfiets gestolen
DE WIJK - Dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur is er uit een steegje van de Dorpsstraat in De Wijk een zwarte Honda bromfiets gestolen. De 16 jr. eigenaar uit De Wijk had zijn bromfiets daar afgesloten geparkeerd.

Autoinbraken
ZWARTEMEER - In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Zwartemeer drie auto`s opengebroken. Uit de auto`s zijn o.a. geluidsapparatuur, een mobiele telefoon, Cd`s en autopapieren gestolen. De auto`s stonden geparkeerd in de Dosterdstraat. Eemslandweg en Dorpshuiswijk.

Inbraak op klaarlichte dag
RUINERWOLD - Dinsdagmiddag, waarschijnlijk rond 12.00 uur, is ingebroken in een woonboerderij aan het Oosteinde in Ruinerwold. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Uit de woning zijn o.a. fotocamera`s, mobiele telefoons, geld en Cd`s gestolen. Een omwonende heeft rond die tijd iemand op een geel/zwarte bromscooter zien wegrijden bij de bewuste boerderij. Deze persoon had een aantal tassen aan de bromfiets hangen. Mogelijk dat meer mensen rond de middag deze bromfietser in of rond Oosteinde hebben gezien. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Dit kan via 0900-8844 of via e-mail dewolden@politie-drenthe.nl

Agressieve klant
MEPPEL - Een lastige en agressieve klant mishandelde dinsdagmiddag op de Handelsweg in Meppel een 48 jr. buschauffeur. De man, een 24 jr. bewoner van het AZC, stapte in de bus. Hij betaalde met een bankbiljet van 50 euro. Echter toen hij alleen muntgeld terugkreeg omdat de chauffeur geen bankbiljetten had, sloegen bij de man de stoppen door. Hij sloeg de chauffeur en beet hem. Omstanders en een aantal mensen van de bewakingsdienst van het AZC schoten de chauffeur te hulp en overmeesterden met grote moeite de aanvaller. De gewaarschuwde politie boeide hem en nam hem - zij het ook weer met enige moeite - mee naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op verdenking van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De chauffeur en een paar van de te hulp geschoten mensen doen aangifte.