Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.55 uur

Gewapende overval

BAARN Op dinsdag 3 juni is een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Nieuw Baarnstraat.

Rond 14.50 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. Zij bedreigden een medewerker met een vuurwapen en namen een geldbedrag weg. De medewerker waarschuwde de politie.

Aan de hand van het signalement werden even later op het station van Baarn twee verdachten aangehouden. De verdachten, een jongen van 17 jaar en een jongeman van 18 jaar, beiden uit Utrecht, werden naar het politiebureau overgebracht. Uit onderzoek kwam vast te staan dat zij niets met de overval te maken hadden en zij werden heengezonden.

Signalementen:

1) Blanke man van ± 1.60 meter, 25 jaar of jonger, blond haar, slank postuur. Hij droeg een wit overhemd, een kaki korte broek en sandalen.
2) Blanke jongen, ± 1.86 meter, mollig breed postuur (bouwvakkertype). Hij had naast zijn rechtermondhoek een kleine moedervlek. Hij droeg een rood t-shirt en een korte broek.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland noord op telefoonnummer 0900-8844.

Asbest

SOEST / EEMDIJK Op dinsdag 3 juni heeft de politie tweemaal proces-verbaal opgemaakt voor het niet op juiste wijze verwijderen van asbestplaten.

Rond 13.15 uur constateerde een politieman dat op de Nieuweweg in Soest dat van een schuur asbestplaten werden verwijderd. De 36-jarige bewoner had wel een sloopvergunning, maar verwijderde de asbestplaten niet op de voorgeschreven wijze. De politieman liet het sloopwerk stilleggen.

Een medewerker van Bouw en Woningtoezicht stelde een nader onderzoek in en constateerde dat het inderdaad om asbest ging. De platen moesten door een gespecialiseerd bedrijf worden ingepakt en worden afgevoerd. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Het terrein is met hekken afgezet.

Rond 15.30 uur constateerde een politieman op de Eemdijk in Eemdijk dat daar een mogelijk illegale asbestsloop had plaatsgevonden. Uit onderzoek bleek dat de 54-jarige bewoner afgelopen week een dertigtal asbestgolfplaten illegaal had verwijderd en dat daarbij veel platen waren gebroken.

Tegen de Eemdijker is proces-verbaal opgemaakt voor het feit dat hij niet over een vergunning beschikte, het ondeskundig is verwijderd en de platen onverpakt op het terrein lagen. Het materiaal en een nog te slopen gedeelte moet worden verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf.

Onder invloed

SOEST In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juni werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.30 uur zagen politiemensen een 22-jarige automobilist uit Soest met een behoorlijke snelheid en met een brandend mistlicht over de Kerkstraat rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op de Burgemeester Grothestraat een stopteken. De bestuurder bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 335 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een boete van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Aanranding

SOEST Op dinsdag 3 juni zijn een man en een vrouw aangehouden op verdenking van aanranding.

Rond 17.30 uur was een groep meisjes van 12 / 13 jaar aan het zwemmen in het zwembad aan de Dalweg. Daar werden een vijftal meisjes onzedelijk betast en werden onzedelijke handelingen met hen verricht door een man en een vrouw. Daarop werd de politie gewaarschuwd.

De beide verdachten, een 35-jarige vrouw en een 38 jarige man, beiden uit Soest, werden door de politie in het zwembad aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten en zijn in verzekering gesteld.