Gemeente Bellingwedde

Publicatie in het Streekblad op 21 en 28 mei 2003 Bouwen en wonen

Gedoogbeschikking

Herdenking Waternoodsramp 1953

Steunstee Regie bij problemen door ouderdom af handicap

Voorontwerpbestemmingsplan Partiële herziening
Bestemmingsplan Buitengebied (Mini-campings J. Buiskoolweg) Wegstremming in Blijham en Bellingwolde
Werkzaamheden aan de weg

Vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO

`Nacht van Bellingwolde' in de Meet te Bellingwolde

BOUWEN EN WONEN
Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 25 april en 16 mei 2003 de volgende bouw-, sloopaanvragen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

* Bellingwolde, Reiderlandstraat 4, voor het plaatsen van een garage.

* Blijham, Bouwteweg 5, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Tweekarspelenweg 20, voor het oprichten van een melkstal.
* Blijham, De Omloop 60, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Winschoter Hogebrug 4, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Parklaan 19, voor het vergroten van een woning.
* Vriescheloo, Ribesweg 14, voor het vernieuwen van een garage.
* Wedde, Hoofdweg 54, voor het vergroten van een woning.
* Wedde, Hoofdweg 2, voor het oprichten van kantoorunits.
Aanvragen sloopvergunningen:

* Vriescheloo, Ribesweg 14, voor het slopen van een garage.
* Vriescheloo, Dijkweg 24, voor het gedeeltelijk slopen van een rioolwaterzuiveringsinstallatie.

De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

Afgegeven beschikkingen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen zijn afgegeven:

Op 08-05-2003:

* Bellingwolde, Hoofdweg 26a, voor het slopen van een clubhuis.
* Bellingwolde, Hoofdweg 28, voor het gedeeltelijk vergroten van een woning.

* Blijham, Louwdijk 10, voor het slopen van een woning en bijbehorende schuur.

Op 13-05-2003:

* Bellingwolde, Hoofdweg 26a, voor het geheel vernieuwen van een kantine.

* Bellingwolde, Sportweg 73, voor het gedeeltelijk vergroten van een kleedgebouw.

* Bellingwolde, Vonkslaan 39, voor het oprichten van een schuur.
* Blijham, Oosteinde 54, voor het oprichten van een opslagloods.
* Blijham, Veurste Rou 4, voor het gedeeltelijk veranderen van een basisschool.

Op 14-05-2003:

* Bellingwolde, Hoofdweg 146, voor het vergroten van een woning.
* Bellingwolde, Molenlaan 14, voor het oprichten van een garage/berging.

* Vriescheloo, Industrieweg 44, voor het oprichten van een kantoorunit.

* Wedde, Hoofdweg 53, voor het vergroten van een garage/berging.
Op 15-05-2003:

* Blijham, Louwdijk 10, voor het geheel vernieuwen van een woning met garage.

Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Groningen, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.

Welstands- en Monumentenzorg Groningen

Met de inwerkingtreding van de nieuwe woningwet per 1 januari 2003 zijn de vergaderingen van de welstandcommissie openbaar. De gemeente Bellingwedde maakt voor de welstandsadvisering gebruik van de diensten van Libau, Welstands- en Monumentenzorg Groningen. Eens per twee weken wordt de gemeente bezocht door de rayonarchitect om de bouwplannen ter advisering in te nemen en het afhandelen van bepaalde bouwplannen waarvoor mandaat is verleend, ook wordt er spreekuur gehouden. Indien blijkt dat een bouwplan niet past in de mandaatregeling of dat een plan mogelijk welstandshalve niet akkoord wordt bevonden, wordt het bouwplan meegenomen naar de vestiging van Libau. Daar wordt het óf in de kleine en/of in de grote commissie behandeld. De vergaderingen van Libau zijn ook openbaar en worden gehouden in Pakhuis Libau, Hoge der A 5 te Groningen.

Indien u bij de behandeling van een specifiek plan zou willen zijn, wordt geadviseerd om contact op te nemen met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht.
In onderstaand datumschema wordt het bezoekschema van Libau in 2003 aan de gemeente weergegeven.

14 en 28 mei 3 en 17 september
11 en 25 juni 1, 15 en 29 oktober
9 en 23 juli 12 en 16 november
6 en 20 augustus 11 december

GEDOOGBESCHIKKING

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bellingwedde heeft op 13 mei 2003 besloten om een gedoogbeschikking te verlenen aan:
Mw D.G. Loning, J. Buiskoolweg 20, 9699 TT Vriescheloo

voor de exploitatie van de reeds bestaande minicamping aan de J. Buiskoolweg 20 te Vriescheloo, teneinde het mogelijk te maken ontheffing te verlenen als bedoeld in artikel 8, lid 2, sub a Wet op de openluchtrecreatie. Aan de gedoogbeschikking zijn voorwaarden en bepalingen (voorschriften) verbonden conform artikel 11 Wet op de openluchtrecreatie en vervalt twee maanden nadat de partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied (Mini-campings J. Buiskoolweg) rechtskracht heeft verworven of twee jaar na datum van bekendmaking van deze beschikking. De gedoogbeschikking is terstond van kracht geworden.
Terinzagelegging
De gedoogbeschikking ligt vanaf 22 mei 2003 gedurende zes weken tijdens kantooruren in het gemeentehuis te Wedde ter inzage.

Bezwaar
Tegen deze gedoogbeschikking kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking bezwaar aantekenen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde. Ook kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Groningen, sector Bestuursrecht, Guyotplein 1, 9712 NX Groningen. HERDENING WATERNOODSRAMP 1953
Op donderdag 18 september 2003 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor hulpverleners uit binnen en buitenland die zich hebben ingezet tijdens en na de watersnoodramp in 1953. Projectbureau Delta 2003 is, in opdracht van de betrokken provincies, gemeentes en rijkswaterstaat, op zoek naar deze hulpverleners. Uit alle aanmeldingen zal een aantal mensen worden uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich schriftelijk aanmelden door het sturen van een brief naar Projectbureau Delta 2003, Antwoordnummer 75, 4330 VB Middelburg t.a.v. mevrouw A.M. Vinke, waarin uw naam, geboortejaar, adres, telefoonnummer en een korte beschrijving van de hulp. Ook kunt u deze gegevens per e-mail verzenden: am.vinke-vermazen@zeeland.nl. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 6 juni.
STEUNSTEE REGIE BIJ PROBLEMEN OF HANDICAP
In de gemeente Bellingwedde ondersteunen teamleiders van de zorginstellingen mensen die door ouderdom of handicap problemen ondervinden bij het zelfstandig wonen. Als Steunstee Regisseurs geven zij advies over Wonen, Welzijn en Zorg. Ook helpen zij met het regelen van voorzieningen.
Contact: De Steunstee Regisseurs zijn te bereiken via de Steunstee's. Tijdens het spreekuur of via de telefoon kan uw vraag gemeld worden aan de dorpsbeheerder. De Steunstee Regisseur neemt daarna zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt uw vraag ook rechtstreeks melden via het centrale telefoonnummer van de Steunstee Regisseurs: 531885, of per e-mail: steunsteeregie@oosterlengte.nl

VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING
BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED (MINI-CAMPINGS J. BUISKOOLWEG)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat met ingang van 22 mei 2003 gedurende vier weken het voorontwerpbestemmingsplan Partiële herziening Bestemmingsplan Buitengebied (Mini-campings J. Buiskoolweg) op het gemeentehuis ter inzage ligt. Het gemeentebestuur vindt het erg belangrijk dat het plan breed bekend is en breed wordt gedragen. Daarom nodigen burgemeester en wethouders iedereen uit om het voorontwerpbestemmingsplan in te zien en daarover een mening te geven.
U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging uw schriftelijke reacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde. Wanneer u tijdens de termijn van terinzagelegging een mondelinge toelichting wilt en/of een mondelinge reactie wil geven, kunt u telefonisch een afspraak maken met dhr. R. Kampyon of mevr. R.D. de Voogd van de afdeling VROM (tel: 0597-537100).

WEGSTREMMING IN BLIJHAM EN BELLINGWOLDE

* In verband met de aanleg van betonverharding is de Verschedijk te Blijham (het weggedeelte tussen de Nummerlaan en de Westerwoldsche Aa) van 26 mei tot uiterlijk 11 juli 2003 gestremd voor alle verkeer.

* In verband met reparatiewerkzaamheden aan de betonverharding is de Kanaaldijk Oostzijde te Bellingwolde (het weggedeelte tussen de aansluiting met de 1^e Grenslaan en huisnr. 9) van 26 mei tot uiterlijk 11 juli 2003 gestremd voor alle verkeer. Wanneer u hierover vragen heeft kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Werken (tel: 0597 - 537189).

WERKZAAMHEDEN AAN DE WEG

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat op 20 mei is gestart met werkzaamheden in het kader van groot onderhoud asfaltwegen. Tijdens het aanbrengen van de deklagen in de periode van 22 mei t/m 28 mei zullen de aangegeven weggedeelten gedurende enige tijd geheel gestremd zijn. Het gaat om de volgende wegen (tussen haakjes staat de datum waarop de weg in z'n geheel gestremd is):

* Grootstukkerweg te Wedde (22 mei)

* Borgesiusweg te Wedde (22 mei)

* Meerlaan te Bellingwolde (23 mei)

* Venneweg/ Tussenvenneweg te Veelerveen (23 mei)
* Voorwoldweg/ Nummerlaan te Blijham (26 mei)
* Nieuwlandseweg (ged. Tweekarspelenweg tot Oudeschanskerweg) (26 mei)

* Oerdeweg te Wedde (27 mei)

* Morigerweg te Blijham (27 mei)

* Pastorieweg te Blijham (28 mei)

De werkzaamheden duren naar verwachting tot half juni 2003 en mogelijk langer als de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken. Er wordt getracht de overlast tot een minimum te beperken.
VRIJSTELLING ARTIKEL 19, LID 2 WRO
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken ingevolge het bepaalde in artikel 19a, lid 4 Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. Op 27 maart 2003 ontving het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde een:

* aanvraag voor een bouwvergunning voor het oprichten van een woning aan de
Molenlaan 11 te Bellingwolde (richting huisnummer 13). Het oprichten van een woning is in strijd met het vigerende bestemmingsplan.

Het college is voornemens vrijstelling te verlenen van het vigerende bestemmingsplan als bedoeld in artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening. De aanvraag om bouwvergunning ligt met ingang van 22 mei 2003 gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. U kunt gedurende deze vier weken uw schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde.
VRIJSTELLING ARTIKEL 19, LID 3 WRO
ingevolge het bepaalde in artikel 19a, lid 4 Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend. Op 27 maart 2003 ontving het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde een:

* aanvraag voor een bouwvergunning voor het oprichten van een paardenstal en garage aan de
Molenlaan 11 te Bellingwolde. Het oprichten van een paardenstal en garage is in strijd met het vigerende bestemmingsplan.

Het college is voornemens vrijstelling te verlenen van het vigerende bestemmingsplan als bedoeld in artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening. De aanvraag om bouwvergunning ligt met ingang van 22 mei 2003 gedurende vier weken ter inzage op het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. U kunt gedurende deze vier weken uw schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde.
`NACHT VAN BELLINGWOLDE' IN DE MEET TE BELLINGWOLDE Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat een vergunning wordt verleend voor een verlengde openingstijd tot 03.00 uur voor de `Nacht van Bellingwolde' op 7 juni a.s. in partycentrum De Meet te Bellingwolde. Tevens vindt er overdag van 11.00 uur tot 16.30 uur een zeskamp plaats op het parkeerterrein van De Meet. Heeft u vragen over deze vergunning en de daaraan verbonden voorwaarden dan kunt u informatie verkrijgen bij mevr. J. Janiszyn, tel: 0597-537126.