AutoRai

4-6-2003

Kia Nederland klaar voor top 10

Op 27 mei jl. is het nieuwe pand van Kia Nederland B.V te Vianen officieel geopend. Milco de Vries, Managing Director van Kia Nederland, Ton van Soest, CEO van de Kroymans Corporation en Mr. Y.H. Yu, President van Kia Motors Europe volbrachten in het bijzijn van ruim 500 gasten op zeer symbolische wijze de officiële openingshandeling.

Het nieuwe gebouw is gevestigd aan de Marconiweg 2 te Vianen. Op deze plek maakte het oude pand van Kia Nederland vorig jaar plaats voor een geheel nieuw gebouw dat ingericht en geëquipeerd is op groei van Kia in Nederland. Kia heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt en deze groei is zeker nog niet ten einde. Het marktaandeel steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met meer dan 100% en de verdere verwachting voor 2003 is een verkoop van meer dan 10.000 stuks, een absoluut verkooprecord voor Kia. Met de komst van drie belangrijke nieuwe modellen in 2004 verwachten wij in dat jaar te zullen groeien naar 14.000 stuks en uiteindelijk in 2005 naar 20.000 stuks, waarmee wij zullen doordringen tot de top tien van beste verkochte automerken in Nederland, aldus Milco de Vries, Managing Director Van Kia Nederland.

De uitstraling van Kia moet voor 100% een afspiegeling zijn van de groei en ontwikkelingen die het merk doormaakt. Ook het verwachtingspatroon van de klanten met betrekking tot de dealerorganisatie verandert. Zij willen een net en verzorgd pand en dito service. Voor de gehele Kia-organisatie in Nederland vormt het nieuwe pand op deze manier een zeer belangrijke stap voorwaarts, licht De Vries toe. De showroom die gekoppeld is aan ons nieuwe pand is voorzien van de allernieuwste huisstijlelementen, waarmee Kia een wereldprimeur in huis heeft.