Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 4-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Ramkraak Doemere
ALMERE - Bij een ramkraak van een winkel in Doemere is dinsdagnacht behalve de pui ook een waterleiding geraakt. Onbekenden ramden met een gestolen auto de pui van de winkel, maar hebben waarschijnlijk niets kunnen meenemen. De brandweer en een salvagebedrijf herstelden de eerste schade aan waterleiding en pui. De politie stelt een onderzoek in.

Vuurwapen in beslag genomen
LELYSTAD - Na een melding van wapenbezit is dinsdagavond een 17-jarige Lelystedeling aangehouden aan de Griend. Hij kon aan de hand van zijn signalement worden aangehouden en bleek bij fouillering een vuurwapen bij zich te dragen. Het wapen is in beslag genomen en de jongen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.

Verdachte geeft zichzelf aan
LELYSTAD - Een 24-jarige man uit Lelystad heeft zichzelf woensdagochtend aangegeven wegens diefstal. De man verklaarde onder meer dat hij dinsdag een vrouw zou hebben beroofd in de Griend, en vervolgens een fiets en een tas had weggenomen in de buurt. Verder zou hij verantwoordelijk zijn voor winkeldiefstal en een woninginbraak in het Sidhadorp. De fiets en de tas bleken inderdaad gestolen. De politie onderzoekt de overige zaken, waarvan nog geen aangifte is gedaan.

Vals paspoort
ALMERE - Een 22-jarige man uit Amsterdam is dinsdagmorgen aangehouden bij de belastingdienst in Almere omdat hij gebruik maakte van een vals paspoort. Hij wilde daarmee een sofi-nummer aanvragen. Een medewerkster vertrouwde het niet en belde de politie, die de man aanhield en overbracht naar het politiebureau. Het paspoort is in beslag genomen.

Verkeerscontrole
LELYSTAD - In de Zuiderzeewijk, de Boswijk en de Waterwijk zijn dinsdag tussen 15.30 en 22.00 uur een aantal algemene verkeerscontroles gehouden, waaronder Easy Riders en een lasercontrole. In totaal zijn 60 voertuigen gecontroleerd. Van de automobilisten werden er 13 bekeurd, met name voor het rijden zonder gordel (6) en het ontbreken van een geldige APK (2). Van de bromfietsers zijn er 14 bekeurd, waarvan de meesten voor het niet hebben van een bromfietsverzekering (4), gele plaat (4) en het overschrijden van de constructiesnelheid (2). Een automobilist is aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij had een promillage van 0.95. Een bromfiets is in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau.

ALMERE - Een 45-jarige man uit Almere is dinsdagavond aangehouden op de Oorweg wegens het opgeven van een valse naam. Bij de verkeerscontrole werd hij staande gehouden, maar weigerde in eerste instantie mee te werken. Op de parkeerplaats gaf hij vervolgens een valse naam op. Navraag van de gegevens leverde de juiste naam op, waarna hij alsnog weigerde mee te werken. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau.
De controle is gehouden op dinsdag tussen 15.30 en 22.45 uur, op Sportpark de Marken en langs de Oorweg. Daarbij zijn in totaal 56 bekeuringen uitgeschreven.

Aanrijding met letsel
ALMERE - Zes Almeerders zijn dinsdagmorgen gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Paralleldreef, waarbij drie auto`s betrokken waren. Een 46-jarige vrouw reed met drie inzittenden over de dreef richting Noorderdreef, maar zag vermoedelijk te laat dat een aantal auto`s voor de verkeerslichten stonden te wachten. Bij het remmen week ze uit, waarna de auto tegen zijn voorganger kwam en op zijn kant kwam te liggen. Die voorganger was een 25-jarige vrouw, die vervolgens op een 44-jarige vrouw voor haar botste. Alle inzittenden zijn met nekletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE - Op de Polderdreef is een 38-jarige motorrijder uit Almere dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een 46-jarige automobiliste uit Almere. De motorrijder reed richting Koppeldreef vanaf de Buitenring achter de auto, toen die net na het viaduct over de busbaan moest remmen voor het voorgaande verkeer. Hij zag dit niet op tijd en reed tegen de achterkant van de auto, waarna hij met rug- en nekklachten per GGD-ambulance is overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Na controle mocht hij weer naar huis.

ALMERE - Op de kruising Hollandsedreef/Couperusweg is een 21-jarige bestuurder van een bestelauto uit Almere gewond geraakt bij een aanrijding. De bestuurder reed op de Couperusweg en wilde rechtsaf de Hollandsedreef op, waarbij hij stopte voor van links komend verkeer. De 24-jarige automobilist uit Almere die achter hem reed, dacht dat hij door zou rijden en botste achterop. De 21-jarige is ter controle per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

LELYSTAD - Bij een eenzijdige aanrijding is dinsdagmorgen een 30-jarige automobilist uit Lelystad gewond geraakt. De man reed in zijn bestelauto op de Oostranddreef en was ter hoogte van de rotonde tegen een lantaarnpaal gereden. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij bij het rijden richting Geldersedreef plotseling werd ingehaald en gesneden door een andere automobilist, waardoor hij moest remmen en uitwijken. Hij kwam daarbij in de berm terecht tegen een lantaarnpaal en is met nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

DRONTEN - Op de Fazantendreef is dinsdagmiddag een 36-jarige vrouw uit Dronten gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw zat als bijrijder in de auto van haar even oude man, die moest remmen in verband met de grote verkeersdrukte op de dreef. De 38-jarige automobilist uit Zwolle achter hem zag dit te laat, waarop ze botsten. De vrouw is met nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis, maar mocht na controle weer naar huis.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Een 42-jarige automobilist uit Lelystad is dinsdagnacht aangehouden in de Gondel wegens rijden onder invloed. Hij had een promillage van 1.0 en is overgebracht naar het bureau, waar bleek dat hij al eerder was bekeurd voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en proces verbaal wordt opgemaakt.

KRAGGENBURG - Wegens een promillage van 1.65 is een 49-jarige automobilist uit Marknesse dinsdagnacht aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man reed over de rotonde bij Kraggenburg en richting Marknesse, waarbij hij beide rijstroken gebruikte met een snelheid van zo`n 40 km/uur. Hij negeerde in eerste instantie het stopbord van de politie, maar zette uiteindelijk zijn auto op het fietspad van de Leemringweg, waar hij is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding onder invloed
ALMERE - Op de Spoordreef is dinsdagavond een 51-jarige automobilist uit Almere in botsing gekomen met een 34-jarige vrouw uit dezelfde plaats. De man reed achterop de voor het verkeerslicht stilstaande auto van de vrouw en bood vervolgens aan de schade te regelen. Toen de vrouw naar de door hem aangegeven plek reed, ging hij ervandoor. De vrouw alarmeerde vervolgens een voorbijrijdende kennis, die de man op de Havendreef aan de kant zette en de politie waarschuwde. Bij de aanhouding van de 51-jarige bleek dat hij onder invloed verkeerde. Hij had een promillage van 0.55 en krijgt daarvoor en voor het verlaten van de plaats van aanrijding een proces verbaal.

Autobrand
DRONTEN - Een auto aan de Meridiaan is dinsdagmiddag in brand gevlogen. De auto stond op de oprijlaan en is door de brandweer geblust. Door de brand liepen ook een hekwerk en een ernaast geparkeerde auto schade op. De vermoedelijke oorzaak is kortsluiting.

ALMERE - Op de Muntmeesterhof vloog woensdagochtend een auto in de brand, nadat zijn 47-jarige eigenaar hem had gestart. Daarbij kwam er plotseling een grote steekvlam onder de motorkap vandaan. De auto is na het blussen afgesleept.

Auto-inbraken
EMMELOORD - Drie auto`s in Emmeloord zijn in de nacht van maandag op dinsdag opengebroken, waarbij met name radio/cd-spelers zijn ontvreemd. De auto`s stonden geparkeerd aan de Klipperstraat en de Ijsselmeerstraat.