Syntens

Verleid investeerders tot financiering innovatie

Noorden populair voor investeerders

Uit de jaarlijks tienduizenden contacten die Syntens met ondernemers heeft blijkt dat er verschillende drempels bestaan die innovatie verhinderen. Een van die drempels kan een tekort aan kapitaal zijn. Daarom organiseert Syntens in samenwerking met de Junior Kamer Nederland voor de derde keer de Kapitaaldag, een congres om ondernemers op een onafhankelijke wijze voor te lichten over de verschillende soorten Venture Capital. De Kapitaaldag vindt plaats in Martiniplaza Groningen op donderdag 12 juni.

Investeerders steken graag geld in Noordelijke ondernemingen, zo blijkt uit een korte inventarisatie. Volgens hen zijn de vestigings- en arbeidskosten lager, en is er meer kans op gemeentelijke of overheidssteun. Bovendien vinden investeerders dat er mooie subsidiekansen liggen in het Noorden. En ze vinden de betrouwbaarheid van de Noordelijke ondernemers beduidend hoger en prijzen de professionele voorbereiding van ondernemers.

Op de Kapitaaldag kunnen ondernemers leren hoe ze geldverstrekkers kunnen verleiden om geld te steken in hun vernieuwende ideeën. Ondernemer Pezy van het gelijknamige innovatieve bedrijf Pezy Development vertelt uit eigen ervaring over ondernemen en financiering. Daarnaast vertellen Informal Investors, banken, incubators, accelerators, fondsen, participatiemaatschappijen en subsidieverstrekkers over welke mogelijkheden zij te bieden hebben, met name voor ondernemers in Noord-Nederland. In workshops wordt er nader ingegaan op: hoe blijft mijn bedrijf innovatief, welke fiscale aspecten kleven er aan investeringen, hoe denkt een investeerder en welk soort kapitaal past er het beste bij een bedrijf?

Uniek in het programma zijn de one-minute-elevator-pitches, waarin ondernemers de gelegenheid krijgen zichzelf te presenteren aan de aanwezige investeerders. Natuurlijk biedt het programma daarnaast uitgebreid de ruimte om te netwerken met collega-ondernemers en investeerders. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de website www.kapitaaldag.nl.


---