Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
4 juni 2003


Ermelo - Diefstal uit bedrijf
In de nacht van 2 op 3 juni is er ingebroken in en bedrijf aan de Putterweg in Ermelo. Door het slot te forceren is men naar binnengekomen. Een gokkast was opengebroken en de inhoud meegenomen ook is de kassa is leeggehaald. Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.


Ermelo - Rijden onder invloed

Op 4 juni om 01:32 uur is een 20 jarige man uit Ermelo aangehouden op de Garderenseweg voor zijn rijgedrag. De man reed met zeer hoge snelheid over de Flevoweg en vertoonde een vreemd rijgedrag. De man is op alcohol gecontroleerd, en hij blies 1.0 promille. Hij kreeg een proces verbaal voor rijden onder invloed en een proces verbaal voor zijn snelheid.



Wezep- Diefstal uit auto

Op dinsdag 3 juni deed een 43- jarige vrouw uit Wezep melding van diefstal uit haar auto. De auto stond geparkeerd aan de Nieuwlandsweg in Wezep. De vrouw had de auto vanaf 28 mei aan de Nieuwlandsweg geparkeerd en op maandag 2 juni ontdekte zij dat er in haar auto was ingebroken. Er was een slot geforceerd en uit de auto is een radio/cd- speler weggenomen.

't Harde- Snelheidscontrole
Op dinsdag 3 juni is er een snelheidscontrole aan de Eperweg in 't Harde gehouden. Er zijn 2213 passanten gemeten. Hiervan waren er 63 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/per uur.


Nunspeet- Diefstal auto

In de nacht van 2 op 3 juni is er een auto gestolen die stond geparkeerd aan de Nijverheidsweg in Nunspeet. Het betreft een (hard)blauwe Volkswagen TDI met het kenteken TT-SN-12. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Nunspeet. Tel: 0900 8844


Nunspeet- Diefstal uit woning

In de nacht van 2 op 3 juni is er ingebroken in een woning aan de Stationslaan in Nunspeet. Hiervan deed een 52- jarige vrouw uit Nunspeet aangifte. De daders waren via een raam naar binnen gekomen en hebben vervolgens en stereocombinatie met afstandsbediening, een tas met inhoud en een mobiele telefoon weten te ontvreemden. Het totale schadebedrag is onbekend.


Epe- Diefstal uit auto

Een 60- jarige man uit Epe deed aangifte van diefstal uit een auto die stond geparkeerd aan de Haverkampsweg in Epe. Dit moet in de nacht van 2 op 3 juni hebben plaatsgevonden. De daders hadden een ruit ingeslagen en hebben vervolgens een mobiele telefoon weten te ontvreemden.



Epe- Snelheidscontrole

Op dinsdagmiddag 3 juni is er een verkeerscontrole aan de Elburgerweg in Epe gehouden. Er zijn in totaal 783 voertuigen gemeten. Hiervan waren er 15 voertuigen die de maximaal toegestane snelheid van 80 km/ per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/per uur.


Wezep- Verkeersongeval materieel doorrijden


Op dinsdagmiddag 3 juni kwamen er 2 meisjes van 14 en 15 jaar op het politiebureau in Wezep. Zij fietsten over de Veluwelaan toen een vrachtwagen hen van achteren naderde en met de zijkant van de vrachtwagen het 14- jarig meisje raakte. Hierdoor vielen beide meisjes. Aan de val hadden ze geen letsel overgehouden. De vrachtwagen reed waarschijnlijk met een te hoge snelheid en half op het fietspad.



Ermelo- Diefstal uit woning

Een 30- jarige man uit Ermelo deed aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Meerkoetstraat in Ermelo. De inbraak moet in de middag van 3 juni tussen 13:00 uur en 14:30 uur zijn gepleegd. De dader is vermoedelijk via de voordeur naar binnen gekomen. Uit de woning is een portefeuille met inhoud meegenomen. Buurtbewoners die iets verdachts gezien hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van team Ermelo. Tel: 0900 8844


Nunspeet- Verkeersongeval materieel doorrijden

Op woensdag 28 mei rond 21.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het parkeerterrein bij het natuurtransferium aan de Elspeterweg in Nunspeet. De auto was waarschijnlijk een VW Passat (kenteken onbekend) en is aan de achterzijde aangereden door een andere personenauto. De Passat stond geparkeerd naast de rode Engelse dubbeldekker. De politie verzoekt de eigenaar van de auto contact op te nemen met de politie van team Nunspeet. Tel: 0900 8844















038-375 10 50 ---- --