Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juni 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Zuid-Twente:

Veroorzaker aanrijding met letsel rijdt door 03-073276
Enschede, Roessinghsbleekweg
Dinsdagmiddag 3 juni, omstreeks 17.30 uur Werd gemeld dat er op de Roessinghsbleekweg in Enschede een aanrijding met letsel had plaatsgevonden en dat de veroorzaker was weggereden, zonder dat zijn identiteit bekend was geworden.Een 27 jr. Enschedese fietste over de Roessinghsbleekweg. Vanaf de uitrit van het revalidatiecentrum Het Roessingh, was een groene Volkswagen Passat komen rijden die de fietster geen voorrang had verleend. De bestuurder was uitgestapt, had tegen de fietster gezegd dat het haar schuld was en was weer ingestapt en weggereden.De 27 jr. fietster is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij ter observatie is opgenomen.De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets meer over de identiteit van de bestuurder van de groene Volkswagen Passat kunnen vertellen.

Aanrijding met letsel
03-073290
Enschede, Jacobsrietweg / Voshaarweg Dinsdag 3 juni, omstreeks 20.50 uur Vond op de kruising Jacobsrietweg / Voshaarweg een aanrijding plaats. Een 32 jr. automobilist uit Enschede verleende op de kruising geen voorrang aan een 23 jarige plaatsgenote, ook in een auto. Bij deze laatste zat een 21 jr. Enschedeer als passagier in de auto. De 23 jr. en de 21 jr. passagier zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis door een ter plaatse gekomen ambulance.De beide auto's zijn afgesleept.

Aanhoudingen na winkeldiefstal 03-073212
Enschede, Langestraat (diefstal) en Molenplein de aanhoudingen Dinsdag 3 juni, omstreeks 17.40 uur Werd gemeld dat bij een schoenenzaak aan de Langestraat in Enschede, een paar schoenen waren meegenomen zonder die te betalen. Een signalement van de dader werd doorgegeven. Deze persoon werd even later in gezelschap van een tweede persoon op het Molenplein in Enschede gesignaleerd. Hier werd hij, een 22 jr. Enschedeer aangehouden. De tweede persoon, een 28 jr. man uit den Haag, ging in eerste instantie op vrijwillige basis mee naar het bureau. De 22 jr. had de gestolen schoenen aan, de alarmlabel was er nog aan bevestigd.De 22 jr. verklaarde dat de 28 jr. de diefstal had gepleegd. Hierop werd ook de 28 jr. aangehouden, mede omdat de twee spullen in hun bezit hadden die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Beiden zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld..

Diefstal groot aantal bouwmaterialen 03-072836
Enschede, Emmastraat / Zwedeweg Nacht van maandag op dinsdag jl. Werd aangifte gedaan door een medewerker van een bedrijf uit Rijssen van diefstal van bouwmaterialen. Het bedrijf is bezig met nieuwbouw van woningen op de hoek Zwedeweg / Emmastraat. In de nacht van maandag op dinsdag jl. werden vanaf de bouwplaats een groot aantal bouwmaterialen gestolen. Weggenomen werden 250 meter 15 mm koperen leiding, 150 meter van 12 mm en 80 aluminium steigerpijpen, 50 van anderhalve meter en 30 van 3 meter.De totale schade is nog niet bekend..

Geheime zender uit de lucht
03-073052
Enschede, Snelliusstraat
Dinsdag 3 juni
Werd in samenwerking met de radiocontroledienst de geheime zender "Radio Oranje" uit de lucht gehaald. Uitgezonden werd er vanuit een woning aan de Snelliusstraat in Enschede Alle apparatuur werd in beslag genomen en tegen de 28 jr. eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.