Gemeente Haarlem


Sector SB / Communicatie
Myrna Wiggers
telefoon 023-5114902
4 juni 2003




Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht






Van
Contactpersoon
Doorkiesnummer(s)
Datum
Verplaatsing skatevoorziening Landschot
Naar aanleiding van de vele klachten van omwonenden over de skatebaan aan het pad van Walcheren (Landschot) heeft het college van B&W een evaluatieonderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek is gebleken dat de huidige locatie niet geschikt is voor deze voorziening. Daarom heeft het college besloten om de skatevoorziening te verplaatsen. De meest geschikte plaats hiervoor is het zuidoostelijke deel van het parkeerterrein tussen het Waertmolenpad en de Amerikavaart.

Uit de rapportage blijkt dat de skatevoorziening wel voorziet in een behoefte van gebruikers uit de Molenwijk en andere wijken van Haarlem. Een meerderheid van de geënquêteerden heeft echter aangegeven overlast te hebben van het geluid. Het gaat hierbij om de combinatie van het geluid van de skates/skateboards met de skate-elementen en om de toename van fiets- en/of scooterverkeer in de directe omgeving.

De skatevoorziening past op de nieuwe locatie als geheel binnen het bestemmingsplan. Een bouwvergunning hoeft niet te worden aangevraagd, omdat deze voorziening onder de drie meter komt. De skate-elementen kunnen hierdoor direct worden verplaatst. Een bijkomend voordeel van deze locatie is de aanwezigheid van een asfaltverharding. De toplaag is in het kader van onderhoudswerkzaamheden eenvoudige geschikt te maken voor het gebruik van skates en skateboards. De afstand tussen de baan en de omwonenden is bijna vier keer zo groot als de kortste afstand op Landschot.


---- --