Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-06-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.30 u) Woensdag, 4 juni 2003

District Heerlen

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Heerlerbaan in Heerlen van een 33-jarige bromfietsbestuurder uit Heerlen bleek dat de man onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; fikse boetes
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie twee inzittenden van een auto, twee mannen (24/33) uit Keulen (D) bekeurd met een boete van ieder 350,-- Euro (totaal 700,-- Euro). Bij controle op de Pijperstraat in Heerlen bleek dat het tweetal verdovende middelen bij zich hadden (totaal ruim 5,5 gram heroine en cocaine). De drugs werden in beslag genomen. Beide verdachten hebben de boetes meteen betaald waarna ze konden vertrekken.

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen een radar snelheidscontrole gehouden op de Palemigerboord in Heerlen waarbij totaal 53 voertuigbestuurders werden bekeurd wegens het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid (de maximumsnelheid ter plaatse is 50 km p/u). Deze 53 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Nuth; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagavond bij een radar snelheidscontrole op de autosnelweg A-76 in Nuth totaal 175 voertuigbestuurders bekeurd die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Deze voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd.

Hoensbroek; verkeerscontroles
De politie heeft bij verkeerscontroles afgelopen dinsdag op ondermeer de Akerstraat Noord, de Juliana Bernardlaan in Hoensbroek verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 30 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het niet dragen van de autogordel (de meeste, 25 bekeuringen), het handshold telefoneren, het niet APK-gekeurd zijn van het voertuig en het rijden zonder helm door bromfietsbestuurders.

Brunssum; hennepkwekerijen
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een pand aan de Groeneweg in Brunssum vond de politie enkele hennepkwekerijen met totaal zon 445 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc., in beslag genomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteit was geknoeid, werd Essent ingeschakeld. Die sloot meteen de electriciteitsvoorziening af. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners / hennepkwekers.