Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 23 (datum mededeling 05 juni 2003) Kapvergunningen

* Verandering etherfrequentie Rampenzender Gemeenteberichten week 23
Ingekomen aangevraagde bouwvergunning

* Herderstasje 7, vergroten berging, ingekomen 23 mei 2003.
* Pijlenkamp 23, plaatsen erker, ingekomen 26 mei 2003.
* Zilverschoon 24, plaatsen dakkapel voorzijde, ingekomen 26 mei 2003.
Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

* De Waag 2a, bouwen noodtrap (nooduitgang) en wijzigen gebruik gebouw.

* Dravik 4, vergroten woning.
bestemmingsplan. Dit bouw-plan ligt vanaf vrijdag 6 juni 2003 Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied 3e wijziging Vanaf 6 juni 2003 ligt gedurende 4 weken het
voorontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 3e wijziging voor een ieder ter inzage.
Het bestemmingsplan voorziet in de voorgeschreven herziening ex artikel 30 van de WRO waarbij de uitspraken van Gedeputeerde Staten van Utrecht en van de Raad van State in acht moeten worden genomen. Gelijktijdig wordt het bestemmingsplan op een aantal andere onderdelen aangepast. Zo komt de mogelijkheid om veldschuren in de polder te bouwen te vervallen. Tevens wordt de mogelijkheid voor het bouwen van een tweede agrarische bedrijfswoning geschrapt en wordt aan de omvang van agrarische bedrijfsgebouwen een limiet gesteld. Het gebied omvat globaal de polder van Eemnes oostelijk van de Wakkerendijk en Meentweg alsmede het gebied tussen de bebouwing van de Wakkerendijk en Meentweg en de rijksweg A27. Tot en met 3 juli kunnen inspraakreacties worden ingediend bij burgemeester en wethouders.

Kapvergunningen
Ingekomen en verleende aanvragen

* Nieuweweg (nabij de Noordersingel), vier berken. Verleende kapvergunningen

* Laarderweg 35b, een amerikaanse notenboom. U kunt voor meer informatie contact opnemen met de heer Leys van de sector VROM.
Wanneer u als belanghebbende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift is pas mogelijk nadat op de bouwaanvraag is beslist. Deze besluiten worden bekendgemaakt onder de rubriek 'verleende bouwvergunningen'.
U kunt na het indienen van een bezwaarschrift, als onverwijlde spoed dat -gelet op de betrokkenn belangen- vereist, ook een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter, postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen 116,- voor burgers en 232,- voor rechtspersonen.
Verandering etherfrequentie Rampenzender
Per 1 juni 2003 verhuist Radio M Utrecht, naar een nieuwe etherfrequentie.
Vanaf dat moment gaat het om 93.1 FM. Het is belangrijk uw radio af te stemmen op deze andere plaats op de FM-band. Radio M Utrecht is immers in geval van nood aangewezen als de regionale rampenzender. Luistert u thuis via de kabel naar Radio M Utrecht, dan verandert er niets. Maar als u thuis of in de auto luistert via een radio die niet op de kabel is aangesloten, dan ontvangt u de zender via de etherfrequentie. In dat geval moet u zelf die nieuwe frequentie 93.1 FM opzoeken.
Moeilijk? Vanaf 2 juni werkt de radiozender voor onze provincie met een hulp- en informatielijn: 030-6935566.
Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat u in tijden van crisis snel en goed geïnformeerd kunt worden. Het is dus belangrijk er voor te zorgen dat u Radio M Utrecht kunt vinden: 93.1 FM