Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-06-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.10 uur) Woensdag 4 juni 2003

Maastricht, winkeldief.

Een 44 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 3 juni 2003 door de politie aangehouden nadat winkelpersoneel hem betrapte bij een fikse winkeldiefstal.
De Maastrichtenaar nam in een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht vlees weg met een waarde van bijna 110 euro. Zo ontvreemdde hij 4 kilo kalkoenschnitzel, een kilo kalfsentrecote en 2 ½ kilo runderlappen. Daarmee verliet hij zonder te betalen de supermarkt maar werd door winkelpersoneel bij de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Bij het raadplegen van de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek dat de aangehouden verdachte nog een geldboete van 153 euro diende te betalen. Omdat de inwoner van Maastricht deze geldboete niet kon betalen werd hij ingesloten voor zeven dagen. Het gestolen vlees is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, studentenvereniging bestolen.

Studentenvereniging Saurus, waarvan het clubgebouw gevestigd is aan de Bosscherweg te Maastricht, is in de nacht van maandag op dinsdag bestolen. Dinsdagmorgen bemerkte een lid van de vereniging dat een loods waarin materialen van de vereniging zijn opgeslagen opengebroken was. Een deur bleek geforceerd te zijn. Bij een inspectie van de loods bleken twee buitenboordmotoren en twee brandstoftanks gestolen te zijn. Vanaf het buitenterrein werd ook een bootje gestolen. Mogelijk dat met het bootje ook de gestolen spullen vervoerd werden. Namens de vereniging is van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, brand in woning.
Dinsdagmiddag 3 juni 2003 heeft in een woning aan de Fortunahof te Maastricht een binnenbrand gewoed. Brandweer en politie werden omstreeks 15.45 uur gewaarschuwd nadat buren uit een geopend raam van de woning zwarte rook naar buiten zagen komen. Omdat het vermoeden aanwezig was dat de bewoner zich nog in de woning bevond betrad de politie de woning na een ruitje te hebben vernield. In de woning werden geen personen aangetroffen. Een smeulend vuurtje was snel geblust. Bij onderzoek bleek dat de bewoner een kaars op een kast geplaatst had. Deze was geheel opgebrand waarop de kast was gaan smeulen en een fikse rookoverlast veroorzaakte. De eerste etage liep ernstige rookschade op. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoner de helpende hand.

Maastricht, diefstal bromfiets voorkomen.
De politie heeft dinsdagavond 3 juni 2003 op de Rechtstraat te Maastricht twee inwoners van Maastricht aangehouden die bezig waren met het stelen van een bromfiets.
Een getuige zag omstreeks 20.25 uur twee onbekende mannen aan een bromfiets zitten te rommelen. Zij waren met een tang het stuurslot van de bromfiets aan het forceren. Toen echter het tweetal bemerkte dat zij werden bekeken liepen zij door maar kwamen even later weer terug en gingen verder met het plegen van de diefstal. Daarop waarschuwde de getuige de politie. De politie trof het tweetal nog aan en ging wegens het plegen van een poging tot diefstal over tot aanhouding van beiden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek werden ingesloten. Een van de verdachten, een 39 jarige inwoner van Maastricht is een veelpleger. Hij werd in het kader van aanpak stelselmatig daderschap in verzekering gesteld en zal aan de Officier van Justitie worden voorgeleid. De andere verdachte, een eveneens 39 jarige inwoner van Maastricht is ook in verzekering gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal in het kader van snelrecht worden opgemaakt.

Maastricht, vernieler aangehouden.
Een 39 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 3 juni 2003 door de politie aangehouden na het vernielen van een ruit van een woning bij zijn ex-echtgenote. De verdachte verkeerde stevig onder invloed en moest na gebruik van pepperspray geboeid na het politiebureau gebracht worden.
De inwoner van Maastricht vernielde na een eerdere bedreiging die dag aan het adres van zijn ex-echtgenote een ruit van de woning van zijn ex-echtgenote aan de Symphoniesingel te Maastricht. De bewoonster was niet in de woning aanwezig beducht voor acties van haar ex man. De gewaarschuwde politie trof de vernieler nog aan die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden maar verzette zich stevig tegen zijn aanhouding. Na het gebruik van pepperspray kon de verdachte in de boeien geslagen worden. Hij werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek (en ontnuchtering). Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens vernieling en verzet tegen de politie.