Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 4-06-2003
1e persbericht van woensdag 4 juni 2003
Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesrover aangehouden
Een man van 18 jaar zonder bekend woonadres is dinsdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden. Hij zou rond 12.30 uur op het Biarritzplein een handtas hebben geroofd van een vrouw van 38 jaar uit Eindhoven. De vrouw kreeg een klap op haar rug, waarna de tas uit haar hand werd gerukt. De dader ging er vandoor op een fiets. In de tas zaten onder meer een mobiele telefoon en ongeveer 30 euro contant geld. De vrouw kon een signalement van de man doorgeven aan de politie. Rond 13.00 uur zagen agenten hem fietsen op de Oude Bossche Baan. Na een achtervolging door de buurt kon hij op de Liviuslaan worden aangehouden. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Autodieven betrapt
Twee Eindhovenaren (15 en 19 jaar) zijn woensdagochtend rond 4.00 uur aangehouden omdat ze een auto gestolen zouden hebben. Bij de politie kwam rond 3.45 uur de melding binnen dat twee mannen zich op de Schonberglaan verdacht gedroegen bij geparkeerde autos. Toen agenten daar kwamen, liepen er twee mannen rond die voldeden aan het signalement. Ze waren vlakbij een opengebroken auto. Een getuige vertelde vervolgens tegen de agenten dat de twee mannen uit de wagen waren gestapt. Uit onderzoek bleek dat de auto kort daarvoor was weggehaald van de Palestrinastraat. Daarop zijn de twee Eindhovenaren aangehouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man opgepakt voor woninginbraak
Een man van 39 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag rond 16.15 uur op de Kerkstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak op 3 mei in een woning aan de Dr. Cuyperslaan. Daarbij werden onder meer een mobiele telefoon en sieraden weggehaald. Agenten zagen de man gisteren in de stad lopen en hielden hem aan. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles
Op twee plaatsen is dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Op de President Rooseveltlaan werden tussen 16.00 en 18.00 uur 2091 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 107 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Tussen 19.15 en 21.30 uur werden op de Houtse Parallelweg 371 voertuigen gecontroleerd. Er reden er 43 te hard. Ook hier mag 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Helmond: Man aangehouden voor vernieling
Tegen een man van 32 jaar uit Helmond is dinsdagavond proces-verbaal opgemaakt. Hij had rond 22.45 uur enkele wandpanelen vernield in een gebouw aan het Frans Jozef van Thielpark, en was er daarna vandoor gegaan. Agenten troffen de man rond 23.00 uur aan op de Wesselmanlaan en wilden hem aanhouden. Daarbij verzette hij zich, waarop de agenten pepperspray hebben gebruikt om hem te kalmeren. Hij is meegenomen naar het bureau, waar het proces-verbaal werd opgemaakt.

Helmond: Fietsendief gepakt
Een man van 30 jaar zonder bekend woonadres is woensdagochtend rond 4.00 uur aangehouden. Agenten zagen hem op de Wethouder Ebbenlaan met een bijna nieuwe herenfiets op zijn nek lopen. De fiets zat dubbel op slot. Toen de man de agenten zag, gooide hij de fiets achter een schutting. De man is aangehouden, meegenomen naar het bureau en daar ingesloten.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Muggenberg is dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 22.00 en 22.30 uur werden 10 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 4 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Autogordelcontrole
Op de Geenhovensedreef is woensdagochtend tussen 7.45 en 9.00 uur gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Er werden in totaal 17 overtredingen geconstateerd. Daarnaast werd één bekeuring uitgeschreven omdat de APK van de auto niet in orde was, en één bekeuring omdat er geen kentekenplaat op een aanhanger zat.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf de Goudenakkerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Saab 9000 T16 (SP-DX-30).

Best: Auto weggehaald
Tussen donderdag 29 mei 7.30 uur en dinsdagavond 21.30 uur is op de Kanaaldijk een auto gestolen. Het gaat om een zwarte Alfa Romeo 33 (YH-69-VJ).