Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 03 juni 2003
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER
Onderwerp Besluit
Time-Out voorziening Hilversum.
Met ingang van het schooljaar 2002/2003 is de voorziening Time-Oud in werking getreden. Dit project dient ter opvang om voortijdige uitval van leerlingen zonder startkwalificatie tegen te gaan.
* Instemmen met het participeren in Project Time-Out voorziening 't Gooi.

* De kosten ad 4.442,- bij de 1e budgetrapportage verwerken.
* De kosten ad 4.442,-- vanaf 2004 jaarlijks in de begroting opnemen.

Gewestzaken.
Verzoek Gewest Eemland aan gemeenteraad om ten aanzien van ontwerp-begroting 2004 en de rekening 2002 gevoelen te doen blijken. Raad in junivergadering voorstellen om Gewest mee te delen dat de betreffende financiële stukken geen aanleiding geven tot opmerkingen. Architectenselectie heeft geleid tot een gedragen voorkeur voor Jan Weeda. Bespreking over het honorarium is afgerond; na definitieve besluitvorming in de raad op 26 mei kan opdracht aan de architect worden verstrekt.
Opdracht architectwerkzaamheden clusterschool verstrekken aan architectenbureau Jan Weeda uit Rotterdam.
Uitspraak voorzieningenrechter rechtbank.
De voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht heeft beslist op het verzoek om een voorlopige voorziening en onmiddellijk uitspraak gedaan in de hoofdzaak in zake de verwijdering van diverse landbouwwerktuigen. Het beroep van betrokkene is ongegrond verklaard en het verzoek om een voorlopige voorziening is afgewezen. Uitspraak voor kennisgeving aannemen.

Brief van de heer E. R. inzake sluipverkeer Goyerweg. De heer R. verzoekt om maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren te plaatse van de Goyerweg, voor een deel is deze weg gelegen op grondgebied van Blaricum. Relatie met sluipverkeer dat gebruik maakt van deze weg.

Instemmen met concept-reactie en brief bij ingekomen stukken (op agenda) raad plaatsen (juni).

Aanbesteding "reconstructie Nieuweweg (oost- en westdeel) en duurzaam veilige inrichting gedeelte Goyergracht Noord". Op 21 mei jl. heeft de aanbesteding plaatsgevonden van het project reconstructie Nieuweweg c.a., waarvoor drie aannemers waren uitgenodigd. Het werk kan worden gegund, zodat de oplevering nog voor de zomervakantie kan plaatsvinden. Verder is het gewenst om gelijktijdig met dit project extra parkeerhavens aan te leggen langs het gedeelte Laarderweg ten westen van de A27.

* Het werk gunnen aan de laagste inschrijver, aannemingsbedrijf ZVS te Eemnes;

* Als meerwerk opdragen het aanleggen van parkeerhavens langs de Laarderweg (west-deel, nabij "At Home") waarvoor nog ruimte aanwezig is binnen het beschikbare krediet. Clusterschool.
Op 19 mei heeft overleg met W. Oudendorp, directeur van V&T, plaatsgevonden over de bouw van de clusterschool en bouw van woningen bij het Vierkante Bosje.
V.k.a.
Verzoek ontheffing anti-speculatiebeding.
De bewoners van een woning aan de Kamille verzoeken om ontheffing van het anti-speculatiebeding dat tot 8 november 2004 op hun woning rust. Voorstel:
Ontheffing van het anti-speculatiebeding verlenen vanaf 1 januari 2004.

Conform.

Verzoek NME-centrum/kinderboerderij 'Het Spookbos' tot wijziging bestemmingsplan.
Het Spookbos wil haar activiteiten verbreden door langere natuurprojecten voor kinderen aan te bieden. Hiertoe willen ze de stallen verbouwen tot groepsaccommodatie. De Huidige bestemming biedt niet expliciet deze mogelijkheid.
Voorstel:
In het nieuwe bestemmingsplan 'Nieuweweg en omgeving' voorschriften opnemen zodat de toekomstplannen van het Spookbos kunnen worden gerealiseerd.

In principe akkoord.
Nadere uitwerking ten aanzien van eisen. Uitgebreide uitspraak voor omwonenden en gemeente Laren.

Verzoek Stichting Iks.
Stichting Iks is een instelling voor maatschappelijke opvang en richt zich op begeleid wonen en crisisopvang voor dak- en thuislozen, mensen met psychische problemen ed. Om de doorstroom van klanten te bevorderen zoekt de stichting woonruimte.
Voorstel:
Jaarlijks 1 urgentie woonruimte toekennen aan de stichting Iks. Na 5 jaar wederom bezien.

Conform.

Bedrijfsvestiging.
Vianed Grondwerk vraagt toestemming tot vestiging op het bedrijventerrein.
Voorstel:

1. In principe toestemming verlenen voor vestiging.
2. Vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 3 starten.
3. Aandacht vragen voor toekomstplannen.

Niet akkoord, gelet op het karakter van het bedrijf. Afwachten hoe wijziging bestemmingsplan uitpakt.

Convenant snelheidshandhaving in de gemeente Eemnes, Baarn en Soest. In 2000 is met de politie regio Utrecht op initiatief van Eemnes een convenant gesloten inzake de ingebruikstelling en overdracht van apparatuur voor snelheidshandhaving in Eemnes, Soest en Baarn. Dit convenant loopt op 1 juli 2003 af. Verlenging is alleen mogelijk als de gemeenten hun verplichtingen jegens het convenant nakomen, wat tot op heden niet is gebeurd. De politie vraagt zich dan ook af of verlenging nog zinvol is en of er bij de betrokken gemeenten (ook politie) nog 'commitment' daarvoor bestaat. Zo niet, dan wordt het convenant niet verlengd. Verder is het, mits gemotiveerd, mogelijk mutaties in te brengen ten aanzien van de opstelling van apparatuur en zijn er mogelijkheden voor het (aanvullend) uitvoeren van mobiele controles.
Voorstel:

* Gezien het belang van de continuering van de snelheidshandhaving door middel van de twee vaste camera opstelpunten op de Wakkerendijk aan de politie kenbaar maken dat verlenging van het convenant van groot maatschappelijk en politiek belang is en de toezegging doen dat onze gemeente, anders dan in het verleden, zijn verplichtingen op het gebied van voorlichting en draagvlakverwerving in het vervolg (beter) zal nakomen (kosten structureel 2.500,- plus 30 uur ambtelijke capaciteit op jaarbasis).

* Geen wijzigingen voorstellen ten aanzien van de plaats van de opstelpunten.

* Verzoeken het aanvullend uitvoeren van mobiele snelheidscontroles op de Wakkerendijk tussen de twee huidige opstelpunten.

Conform.

Bezwaarschrift van Schipper Bosch Exploitatie tegen het voorbereidingsbesluit 't Raboes van de gemeenteraad. De commissie bb heeft op 19 mei jl. advies uitgebracht. V.k.a.
Woonzorgzone.
In verband met het voornemen tot het realiseren van een woonzorgsteunpunt in de Noordbuurt dienen hiervoor de uitgangspunten te worden geformuleerd en is het noodzakelijk op korte termijn de bestemmingsplanwijziging te starten.
Voorstel:

1. Instemmen met de voorlopige uitgangspunten.
2. Op basis van de voorlopige uitgangspunten SCW haalbaarheidsstudie / volumestudie laten uitvoeren.

3. Na studie, bezien of uitgangspunten definitief vastgesteld kunnen worden en gestart kan worden met procedure tot wijziging van het bestemmingsplan Noordbuurt.
Conform.
Vrijwaring Stichting Sociaal Cultureel Jeugd- en Jongerenwerk Eemnes (SSCJJE v/h De Singel).
De 'SSCJJE' stelt voor formalisering van haar bestuur als voorwaarde dat u uw uiterste inzet toezegt bij eventuele claims die het oude bestuur van de Singel betreffen, zodat het budget voor het Jeugd- en Jongerenwerk zo veel mogelijk gespaard blijft.
Voorstel:
Instemmen.
Periodiek gesprek met het bestuur over de voortgang.

Woonzorgzone Noordbuurt. Minister van VROM heeft op het verzoek om subsidie in de voorbereidingskosten van het project Woonzorgzone Noordbuurt afwijzend beslist. Voorstel: 1. Beslissing voor kennisgeving aannemen. 2. Raad informeren (via bakje). Conform.