Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juni 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed 03-072965
Oldenzaal, Molenstraat
Dinsdag 3 juni omstreeks 12.45 uur Een 55-jarige automobilist uit Oldenzaal bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd door de politie aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 2,27 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Meisje gewond na val van fiets 03-073289
Albergen, De Weer
Dinsdag 3 juni omstreeks 17.00 uur Een 11-jarig meisje uit Albergen fietste op de Weer toen haar een grote vrachtwagen, een zogenaamde bakwagen, inhaalde. De vrachtwagen mocht hier niet rijden omdat hier een verbod voor vrachtwagens geldt. De wagen had reeds vanaf de Schoomaker achter haar gereden. De chauffeur wilde het meisje inhalen maar wachtte hier in eerste instantie mee in verband met de aan beide zijden van de weg geparkeerd staande auto's. Ter hoogte van de school reed de chauffeur toch langs de geparkeerd staande auto's heen, waardoor het meisje moest uitwijken en van haar fiets viel. De chauffeur reed door en sloeg linksaf de Venmoat in. Het meisje liep door de val een dubbele armbreuk op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.Op het moment dat de vrachtwagen het meisje passeerde, kwam uit tegenovergestelde richting een groene auto aanrijden. De bestuurster sprak het meisje aan maar reed door toen zij zag dat een andere voorbijganger zich over het meisje ontfermde. De politie komt graag met haar en ook met eventuele andere getuigen in contact.

Inbraak in bedrijf
03-072860
Borne, Ambachtsstraat
In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 juni Door een medewerker van het bedrijf werd aangifte gedaan. Nadat een deur was opengebroken, werd toegang tot het pand verschaft. De dader(s) ging(en) er vervolgens vandoor met onder meer diverse soorten wijn, likeuren en salami. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend.

Dronken automobilist aangehouden 03-073286
Rossum, Oldenzaalsestraat
Dinsdag 3 juni omstreeks 21.15 uur Een automobilist viel in Rossum op door zijn rijgedrag. Politieagenten gaven de man op de verdiepte rondweg in Oldenzaal een stopteken, waaraan hij echter niet voldeed. Hierop werd een achtervolging ingezet en gingen de politieagenten vervolgens voor de man rijden. Ondanks zwaailichten en het stopteken aan de achterzijde van de politieauto, stopte hij niet. Hij haalde de politieauto in en reed op een gegeven moment binnen de bebouwde kom 100 km per uur en reed vervolgens ook nog eens door het rode licht. Hierop werd de man door de agenten ingehaald en klem gereden. De automobilist, een 53-jarige man uit het Duitse Uelsen, werd uit de auto gehaald en aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,32 promille. Het voertuig bleek niet verzekerd te zijn en de 53-jarige man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. In Duitsland was hem wegens dronkenschap tot mei 2003 een ontzegging rijbevoegdheid opgelegd. Daarna had hij geen ander rijbewijs ontvangen.Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw valt na poging beroving
03-073039
Hengelo, Emmaweg
Maandag 2 juni omstreeks 09.30 uur Een 32-jarige vrouw uit Enschede liep op de Emmaweg, stak op een gegeven moment de straat over en zag dat er rechts van haar vanuit de richting van de tunnel een man kwam aanfietsen. Toen zij zich op de stoep op de hoek van de straat bevond, probeerde de fietser haar tas te stelen. Door de harde ruk viel de vrouw op de grond met als gevolg een pijnlijke wang en schaafwonden op haar hand en knie. De fietser verdween zonder buit. Het signalement van de man is als volgt: ongeveer 25 jaar en halflang bruin krullend haar. Hij droeg een t-shirt met een afbeelding van de Engelse vlag.

Aanhouding in het kader van de wet wapens en munitie 03-073370
Hengelo, Emmaweg
Woensdag 4 juni omstreeks 03.20 uur Bij controle werd in een auto een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen, geschikt voor bedreiging en afpersing. Verder werd in de auto een stiletto aangetroffen. Beide voorwerpen zijn inbeslaggenomen. De bestuurder van de auto, een 23-jarige man uit Gronau, werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel
03-073217
Haarle/Hellendoorn, kruising Tunnelweg/Luttenbergerweg Dinsdag 3 juni omstreeks 16.50 uur Een 20-jarige vrouw uit Haarle gem. Hellendoorn kwam vanuit de richting Hellendoorn fietsen en wilde op de T-splitsing linksaf de Tunnelweg inrijden. Zij stond voorgesorteerd. Op het moment dat zij afsloeg, werd zij aangereden door een achteropkomende 26-jarige motorrijder uit Haarle gem. Hellendoorn. Volgens getuigen had de motorrijder kort daarvoor een auto ingehaald, die achter de 20-jarige fietsster reed. De 20-jarige vrouw werd met hoofd- en beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 26-jarige man liep letsel aan zijn schouder op en werd eveneens voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden. De politie komt graag in contact met de vrouw die de auto bestuurde, die kort voor de aanrijding door de motorrijder werd ingehaald.

Aanrijding met letsel
03-073243
Vriezenveen, Blankemeerweg/Vosmaatweg Dinsdag 3 juni omstreeks 17.25 uur Een 21-jarige motorrijder uit Vriezenveen reed vanaf de Oostermaatweg over de Blankemeerweg. Vanaf links, de Vosmaatweg (=zandweg), kwam een 22-jarige man uit Vriezenveen met een vrachtauto de weg oprijden. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 21-jarige motorrijder nog onbekend letsel opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhoudingen wegens inbraak in bedrijf 03-073378
Wierden, Kledingen
Woensdag 4 juni omstreeks 04.00 uur Een getuige meldde dat door drie personen was ingebroken en dat door twee personen een kluis werd meegezeuld. Politie ging naar genoemde locatie, alwaar in het VVV-kantoor ingebroken bleek te zijn. Een deur was geforceerd, waarna een kluis werd weggenomen. Met behulp van een diensthond kon één van de verdachten, een 22-jarige man uit Zeist, kort daarop in de omgeving aangehouden worden. De diensthond kon de verdachte middels een beet in het been tegenhouden. De beetwond werd in het ziekenhuis gehecht. De twee andere verdachten wisten te ontkomen, echter zonder buit want de kluis werd in de omgeving aangetroffen.Vanmorgen omstreeks 07.00 uur werd een tweede verdachte, een 27-jarige man uit Zeist, op het station in Wierden gesignaleerd en vervolgens aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Van de derde verdachte ontbreekt nog elk spoor.