Openbaar Ministerie

Den Haag, 4 juni 2003

Bestuurder achtervolgde auto voorgeleid

De 35-jarige bestuurder van de auto die afgelopen zondagochtend 1 juni door de politie Haaglanden werd achtervolgd, wordt woensdag 4 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij de achtervolging in Den Haag, die eindigde toen de auto bij het De Savornin Lohmanplein tegen een boom botste, raakte de bijrijder, een 29-jarige man uit Den Haag, dodelijk gewond.

De 35-jarige man uit Den Haag wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak. In de auto werden twee geldlades aangetroffen afkomstig uit gokautomaten, vermoedelijk weggenomen bij een inbraak diezelfde nacht in een café. De man zal behalve diefstal ook overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet, gevaarlijk rijgedrag met een dode als gevolg, ten laste worden gelegd.

De Rijksrecherche, die de toedracht van de achtervolging onderzoekt, komt graag in contact met getuigen. De achtervolging vond plaats op zondag 1 juni rond 04.30 uur. De achtervolgde auto, een grijze Opel Kadett hatchback (bouwjaar 1988, kenteken SZ-88-YB), reed van de kruising Leyweg en Hengelolaan richting het Zuiderpark. Vervolgens reed de auto over de Loevesteinlaan, Driebergenstraat, Volendamlaan en Thorbeckelaan om tegen een boom bij het De Savornin Lohmanplein te stoppen. Personen die iets van deze achtervolging hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de Rijksrecherche via telefoonnummer (070) 424 4008.