LogicaCMG


Voice Data Bridge verwerft de distributierechten van CLAIRE

IJsselstein, 4 juni 2003 - Voice Data Bridge is door LogicaCMG aangesteld als distributeur voor Nederland van CLAIRE, een geautomatiseerde telefoniste op basis van spraakherkenning. CLAIRE kan de meest voorkomende werkzaamheden van een telefoniste verzorgen, zoals het doorverbinden en het verstrekken van contactinformatie. Het systeem is ontwikkeld door LogicaCMG op basis van spraakherkenningssoftware van ScanSoft. Voice Data Bridge heeft inmiddels Terberg Telecom als eerste dealer aangesteld voor CLAIRE. Op korte termijn zullen meer dealers volgen.

"We verwachten veel van CLAIRE. Dit systeem is niet alleen zeer goed in het herkennen van namen, maar het is ook snel en eenvoudig in te zetten. Bedrijven kunnen zo gemakkelijk hun bereikbaarheid verbeteren en kosten besparen," zegt Dominic Terberg, directeur van Terberg Telecom, een expert op het gebied van telecommunicatie. "CLAIRE neemt telefonistes veel routinematig intern telefoonverkeer uit handen waardoor zij zich kunnen concentreren op telefoonverkeer met klanten, wat de bereikbaarheid en kwaliteit verhoogt. Op piekmomenten en buiten kantooruren zijn er geen extra telefonistes nodig. Ook zullen verborgen kosten verdwijnen omdat secretaresses of collega's niet meer hoeven te helpen met het doorverbinden of doorgeven van de juiste nummers."

Voice Data Bridge richt zich met CLAIRE vooral op organisaties met diverse telefonistes en/of veel mobiele bellers. Deze organisaties kunnen een kwantificeerbare kostenbesparing realiseren. Door het gebruik van mobiele telefonie hoeven medewerkers steeds minder achter hun bureau te zitten. Als gevolg daarvan hebben ze het intranet of telefoonboek vaak niet bij de hand en schakelen ze eerder de telefoniste in om een collega aan de telefoon te krijgen. Via CLAIRE kunnen medewerkers hun collega's niet alleen intern, maar ook in andere vestigingen bereiken. Veel organisaties hebben geen idee van de samenstelling van het binnenkomende telefoonverkeer. Veelal betreft het intern verkeer, dat in sommige gevallen kan oplopen tot 60 procent. Dit geldt vooral voor consultancy-, technologie- en detacheringbedrijven, financiële instellingen en andere organisaties met veel kenniswerkers (ingenieurs, advocaten, accountants, notarissen) en daarnaast ook bedrijven met een grote, mobiele serviceorganisatie, zoals bouw- en installatiebedrijven, telecom-operators en medische instellingen. Daardoor is CLAIRE dé oplossing voor bedrijven die hun bereikbaarheid en het afhandelen van het telefoonverkeer willen verbeteren.

"De markt voor spraakherkenning begint eindelijk volwassen te worden. In onze markt is de correcte herkenning van datgene wat wordt gezegd het allerbelangrijkste. In het verleden liet dit nogal eens te wensen over. Dankzij de geavanceerde spraakherkenning kan CLAIRE gesproken namen herkennen, onafhankelijk van de uitspraak. Hierdoor is het systeem internationaal inzetbaar. Ook het tijdrovende trainen in de toepassing van de software is niet nodig. Enerzijds komt dat door het gebruik van de spraakherkenningssoftware van ScanSoft en anderzijds door de toepassing van een combinatie van herkenningstechnieken die LogicaCMG heeft ontwikkeld. Dat spraakherkenning volwassen begint te worden, blijkt ook uit het toenemende aantal toepassingen, bijvoorbeeld voor het verstrekken van nummerinformatie, het uitvoeren van beursorders en het opvragen van brochures en schadeformulieren en substitutie van bestaande IVR-systemen" aldus Dinant Veehof, directeur van Voice Data Bridge

Over Voice Data Bridge
Het in IJsselstein gevestigde Voice Data Bridge is gespecialiseerd in op spraakherkenning gebaseerde oplossingen voor bedrijven, de telecom en publieke sector. Het bedrijf heeft diepgaande expertise op het gebied van spraakherkenning en het hosten van diverse spraakgestuurde toepassingen. Tot de oplossingen die het bedrijf levert behoren systemen die kunnen fungeren als virtuele telefoniste en voor het via de telefoon opvragen van informatie. Deze systemen worden gedistribueerd via partners met een vooraanstaande positie op de Nederlandse telecom markt. In de systemen die Voice Data Bridge levert, worden geavanceerde technologieën toegepast. Het bedrijf is dan ook partner van enkele toonaangevende bedrijven op het gebied van spraaktechnologie, waaronder LogicaCMG en ScanSoft. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op: www.voicedatabridge.com.



LogicaCMG