Barclays en EDS tekenen contract voor managed desktop services

Overeenkomst over 7 jaar van 350 miljoen US$ één van de grootste in Engelse retail banking sector

PLANO, Texas / Capelle a/d IJssel, 4 juni 2003 - EDS heeft met Barclays Plc een zevenjarige overeenkomst gesloten voor het leveren van desktop services. Met het contract is een bedrag van US$ 350 miljoen gemoeid.

Het contract met Barclays voorziet in de levering en het beheer van 41.700 desktop-werkplekken, verspreid over de hele Barclays Group. Het is de bedoeling dat dit aantal snel zal stijgen. De overeenkomst is een van de grootste in de Engelse retail banking geschiedenis. Door de uniforme desktop IT-service kan Barclays Group zijn operationele kosten verlagen.

"Ons besluit om voor EDS te kiezen is ingegeven door hun bewezen staat van dienst op het gebied van grootschalige desktop services deals. Door de dienstverlening kunnen we onze diensten aan onze klanten verder verbeteren", aldus David Postings van Barclays Plc.

Over EDS
EDS is marktleider op het gebied van ICT-toepassingen binnen de financiële wereld. De activiteiten in de financiële sector waren het afgelopen jaar goed voor 17% van de omzet van EDS. Meer dan 10.000 EDS-medewerkers zijn actief binnen financiële projecten in 29 landen voor klanten als Lloyds TSB, KBC, Royal Bank of Scotland, Banca di Roma, Deutsche Bank, Bank One, Bank of America, ABN AMRO, Commonwealth Bank Group, Abbey National en Korea First Bank.

EDS, toonaangevend ICT-dienstverlener sinds 1962, is wereldwijd actief op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer / ontwikkeling en product life cycle management. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. In 2002 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard.

EDS en A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot hun Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon, Delta Lloyd en ABN Amro.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of www.eds.nl.