PERSBERICHT

BT voorziet verdere groei in frankrijk

en benoemt olivier campenon

Aan het hoofd van franse vestiging

Amsterdam, 4 juni 2003 - BT bevestigt vandaag zijn vaste voornemen om zijn activiteiten in Frankrijk verder te doen groeien en benoemt Olivier Campenon als algemeen directeur voor BT Frankrijk.

In november 2002 onthulde Ben Verwaayen, CEO van BT Group, de nieuwe strategie voor de Franse markt. BT is nu goed in staat om zijn marktaandeel te vergroten bij de grote multi-site organisaties die in Frankrijk actief zijn op alle ICT- gebieden zoals dataverkeer, connectiviteit, professionele IP-oplossingen, hosting, consultancy en systeemintegratie.

Deze verandering van focus gaat gepaard met de volledige coördinatie van alle activiteiten van BT in Frankrijk. Voortaan zullen al die activiteiten onder het merk BT opereren. Alleen Syntegra, de BT-divisie die zich specialiseert in consultancy en systeemintegratie, blijft onder eigen naam actief.

Olivier Campenon wordt belast met de ontwikkeling en uitvoering van ambitieuze groeiplannen op de Franse markt. Hij rapporteert aan Jean-Yves Charlier, chief of operations van BT Global Services.

BT meldt in één adem ook de benoeming van François Eloy aan het hoofd van de nieuwe sales- en marketingorganisatie voor Frankrijk.

Namens BT Group verklaarde Pierre Danon: "Heel BT Group kijkt enthousiast uit naar deze nieuwe lancering van onze activiteiten in Frankrijk. BT zal hiermee zijn positie op de markt van de grote Europese organisaties versterken en zijn klanten in Frankrijk voortaan nog beter kunnen bedienen."

Jean-Yves Charlier voegde eraan toe: "Het nieuwe Franse directieteam wordt geleid door twee mensen met een opvallende reputatie binnen de telecomwereld. We zijn voortaan ideaal geplaatst om in Frankrijk het enorme succes te evenaren dat we in andere Europese landen hebben geoogst op domeinen zoals MPLS-diensten (de nieuwe generatie IP-netwerken), grote outsourcingcontracten en complexe oplossingen."

BT heeft zich voorgenomen om in Frankrijk agressief verder te groeien op basis van zijn huidige omzet van bijna 100 miljoen euro. BT heeft in Frankrijk momenteel meer dan 950 mensen in dienst.


---

BT Global Services
BT Global Services is de divisie binnen BT die zakelijke klanten over de hele wereld bedient met bedrijfsoplossingen en services. Als gespecialiseerd leverancier van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) biedt BT Global Services geïntegreerde datadiensten met toegevoegde waarde. Op die manier speelt BT Global Services in op de wensen en eisen van Europees en wereldwijd opererende ondernemingen met verschillende vestigingen.

Dankzij het wereldwijde netwerk en de strategische partnerships van BT kan BT Global Services klanten bedienen in alle belangrijke commerciële centra van Europa, Noord-Amerika en Azië.

Het aanbod van BT Global Services varieert van desktop- en netwerkapparatuur en -software, transport en connectiviteit, op IP gebaseerde e-businessoplossingen, beheerde netwerkservices en systeemintegratie tot advies voor complexe vraagstukken van internationaal opererende ondernemingen.

BT heeft 17 jaar ervaring in wereldwijd account management. Ongeveer de helft van het personeel van BT Global Services is werkzaam in vestigingen buiten het Verenigd Koninkrijk.

Kijk voor meer informatie op http://www.bt.nl.

Mediacontacten :
Alan Ball, Head of PR for continental Europe, BT Global Services Tel: +32 2 237 17 60, GSM: +32 495 58 34 25
E-mail: alan.ball@bt.be.

Jeroen Gerlag, Jeroen Hellenberg, Hill & Knowlton Nederland Tel: 020-404 4 707
E-mail: jgerlag@hillandknowlton.com; jhellenberg@hillandknowlton.com

Biografische gegevens

Olivier Campenon
De 40-jarige Olivier Campenon stapt over naar BT en doet daartoe afstand van zijn voorzitterfunctie bij telecomoperator Siris, een belangrijke leverancier van professionele diensten en dochter van Deutsche Telekom. Olivier Campenon was ook voorzitter van T-Systems France en van IT-dienstenbedrijf Soleri. Voordat hij in 1997 naar Siris overstapte, had hij al verscheidene directiefuncties bekleed binnen de Europese organisatie van AT&T.

François Eloy
De 43-jarige François Eloy komt BT versterken als directeur sales & marketing. Hij verlaat daartoe zijn functie van vice-voorzitter internationale verkoop bij Transpac, een bedrijf binnen de groep France Telecom en exclusief distributeur van Equant in Frankrijk. Eerder was François Eloy reeds algemeen directeur van de Franse tak van Equant die hij uitbouwde tot een marktleider voor mondiale netwerkdiensten voor Franse multinationals.