Ingezonden persbericht

Adobe kondigt geavanceerde mobiele afdrukoplossing in Acrobat 6.0 aan

Nauwere integratie met EFI PrintMe vergemakkelijkt afdrukken van Adobe PDF-bestanden via mobiele apparatuur en internet

Amsterdam, 4 juni 2003 - Adobe Systems Incorporated, de leider in Network Publishing, maakt het nu gemakkelijker dan ooit om op ieder moment en vanaf nagenoeg iedere locatie Adobe Portable Document Format (PDF) bestanden af te drukken met de nieuwste versie van de Adobe® Acrobat® productfamilie. Nieuw in de Acrobat 6.0 software en de Adobe Reader® software is de mobiele afdrukoplossing PrintMe(tm) van Electronic For Imaging, Inc. (NASDAQ: EFII), waarmee de gebruiker kan afdrukken en faxen vanaf laptops, desktops en mobiele apparatuur zonder dat daarvoor bekabeling of een complexe netwerpsetup noodzakelijk is.
"Wij vinden het geweldig om met Adobe samen te werken aan de integratie van onze PrintMe mobiele afdrukoplossing in Acrobat 6.0," aldus Ofer Tenenbaum, EFI's PrintMe General Manager. "De combinatie van de afdrukcapaciteit op afstand van PrintMe en Adobe PDF, de feitelijke norm voor het bekijken, uitwisselen en afdrukken van documenten via het web, biedt professionals de mogelijkheid om gemakkelijk via iedere met PrintMe compatibele printer af te drukken, zonder problemen in verband met printerdrivers, connectiviteit of IT-ondersteuning.
"De PrintMe oplossing maakt het afdrukken op afstand voor mobiele gebruikers gemakkelijk en eenvoudig," zei Ivan Koon, senior vice president, ePaper Business Unit van Adobe. "Wij zijn blij met de mogelijkheid deze oplossing te kunnen opnemen in Acrobat 6.0 en de gratis Adobe Reader, zodat mobiele professionals, die behoefte hebben aan de voordelen van een afgedrukte pagina terwijl ze niet op kantoor zijn, gemakkelijk documenten kunnen afdrukken vanaf nagenoeg overal ter wereld."
Het menu-item EFI PrintMe Internet Printing is geïntegreerd in het Acrobat 6.0 File menu, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk een met PrintMe compatibele printer of fax over de hele wereld kunnen kiezen om hun bestanden af te drukken. De gebruiker kan eveneens afdrukken naar de nieuwe PrintMe Overnight(tm) service, waarmee hij afdrukken met commerciële afdrukkwaliteit de volgende dag kan laten bezorgen. Het veilige, wereldwijde PrintMe systeem verbindt printers en gebruikers via internet en biedt gebruikers de mogelijkheid om documenten via e-mail of het web te versturen vanaf laptop en desktop computers, draadloze en mobiele apparatuur en GSM's en pagers. Adobe PDF is het geprefereerde PrintMe documentformat, dat betrouwbare en duidelijke documentconversie biedt binnen een breed bereik aan apparatuur en printers.
Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.
---
© 2003 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat en Reader zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. EFI en Electronics zijn geregistreerde handelsmerken van Electronics for Imaging Inc. in de Verenigde Staten. Patent en Trademark en zekere andere buitenlandse jurisdicties. PrintMe is een handelsmerk van Electronics for Imaging Inc. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.