FNV

Kaartenactie voor gezond ziekenfonds
De FNV begint volgende maand een actie om het ziekenfonds gezond te houden. Dat meldt vandaag het FNV e-Magazine
Veel ziekenfondsen willen al per 1 juli of 1 augustus de nominale premie opnieuw verhogen. Bovendien wil het nieuwe kabinet het pakket verkleinen, en een eigen risico invoeren van 200 euro per volwassene.

Volgens de FNV is dit geen bezuiniging, maar een verschuiving van de lasten naar mensen met een zwakke gezondheid en een laag inkomen. Met een beetje pech is een huishouden daar straks 700 euro per jaar extra aan kwijt.

FNV-Beleidsmedewerker Henk van der Velden:

'Ik ben er zelf van geschrokken toen ik alle effecten eens bij elkaar optelde. Zorg kost geld, dat is duidelijk, maar dit is nergens voor nodig. Als het kabinet wil bezuinigen, dan kan het beter allerlei rare en ondoelmatige dingen in de zorg bestrijden. Zoals nu weer het bericht dat mensen veel te lang in een duur ziekenhuisbed liggen, omdat er geen goede afspraken zijn met revalidatie en thuiszorg. Maar dat vindt men blijkbaar te moeilijk, liever pakt dit kabinet de verzekerden aan.'

De actie bestaat in ieder geval uit een e-mail-actie, gericht aan de verantwoordelijke bewindslieden.

Het FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag rond lunchtijd en is gratis. Verder in dit nummer: 2500 ontslagen via sms; ijs met biersmaak; nauwelijks groei groene bedrijfsterreinen.

In de categorie opmerkelijk: als in de horeca roken helemaal verboden wordt, gaat 54,9 procent van de respondenten daardoor juist vaker naar café of restaurant, zo bleek uit de poll van vorige week.

4 juni 2003

Wat vindt u? Geef hieronder uw reactie
FNV e-Magazine 4 juni 2003.htm