Ingezonden persbericht


Plannen voor een Resort voorgelegd aan gemeenteraad

Resort met kuurbad, congreshotel, sport- en gezondheidsfaciliteiten in Kop van Noord-Holland

Harenkarspel, 4 juni 2003

Projectontwikkelaar BAM Vastgoed heeft aan de gemeenteraad van Harenkarspel het plan voor een Resort gepresenteerd. Een plan waarin toerisme, faciliteiten voor het bedrijfsleven en gezondheid gecombineerd worden. Het gemeentebestuur heeft reeds positief op de plannen gereageerd. De komende weken gaat de raad zich beraden.

Reeds enige tijd geleden is in de gemeente Harenkarspel geneeskrachtig bronwater gevonden. Dit heeft geleid tot plannen ter realisering van een kuuroord, gecombineerd met vakantiewoningen en enkele woningen voor permanent gebruik. "Essentieel onderdeel van het plan is de realisering van een Kuurcentrum zoals we dat ook kennen in Limburg en Groningen", aldus de ontwikkelaar.

Naast deze 'thermen' zal een hotel verrijzen met congres- en vergaderfaciliteiten, verschillende restaurants en vakantiewoningen. Er zijn sportfaciliteiten zoals tennis, squash, fitness en een 9 holes golfbaan gepland.

Revalideren in hotelkamer of vakantiehuis
Opvallend in de plannen zijn de privé-klinieken, die in het Resort geïntegreerd worden. Hiervoor is een speciaal gebouw ontwikkeld. "We denken aan cosmetische behandelingen, die poliklinisch kunnen worden uitgevoerd en waarvoor geen langdurig verblijf in een ziekenhuis noodzakelijk is. De patiënt wordt dan hotelgast en kan de periode van herstel comfortabel in het Resort doorbrengen. Uitgerust en wellicht ten dele vernieuwd kun je dan weer naar huis", aldus de heer J.J. van Moorselaar, projectontwikkelaar BAM Vastgoed.

"Maar we denken ook aan een tandheelkundige kliniek, oogspecialisten en diëtisten. En er wordt gekeken naar de mogelijkheid tot samenwerking met ziekenhuizen. Zo kunnen we ons voorstellen dat er faciliteiten ontstaan voor nierdialyse en wellicht een orthopedische kliniek. We weten dat het probleem van de gezondheidszorg voor een deel te maken heeft met de hoge kosten van een ziekenhuisbed. Met name revaliderende patiënten houden deze dure plaatsen vaak onnodig lang bezet. Voor minder geld kan de patiënt ook revalideren in een luxe hotelkamer of een vakantiehuis, en de partner kan dan ook nog eens mee. Over deze oplossing wordt al jaren gesproken, wij maken deze mogelijkheden nu concreet binnen het plan," aldus John van Moorselaar.

Vorig jaar heeft projectontwikkelaar BAM Vastgoed ca. 38 ha grond in Dirkshorn verworven, voor de realisering van het Resort. "De gemeente Harenkarspel zal zich moeten uitspreken over het plan dat een belangrijke bijdrage levert aan werkgelegenheid, economie en het welzijn van de regio. Het Resort en de golfbaan geven uitstraling aan Dirkshorn en de gemeente Harenkarspel en zullen een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van het gehele gebied. Een dergelijk plan kan wellicht als motor dienen, om samen met alle betrokkenen eens te kijken naar de mogelijkheden in het gebied met betrekking tot de landelijke noodzaak van wateropslag en natuurherstel", aldus de ontwikkelaar.

BAM Vastgoed is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV en is actief op het gebied van bouwen, projectontwikkeling, infrastructuur en techniek. Het is het grootste bouwconcern van ons land.