Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-06-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.00 uur) Woemsdag 4 juni 2003

Sittard, overvallers aangehouden.

De recherche van de politie Sittard onderzoekt momenteel de betrokkenheid van drie aangehouden verdachten bij een aantal overvallen in Sittard en directe omgeving.
Het drietal is afkomstig uit Sittard en is respectievelijk 37, 22 en 25 jaar oud. Zij werden kort na een overval op 20 mei 03 op een slijterij aan de Pastoor Jacobsstraat aangehouden en zitten momenteel nog vast. Kort na deze overval kon de 22-jarige verdachte worden aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen. Het rechercheonderzoek resulteerde enkele dagen later in de aanhouding van de beide andere verdachten. De gestolen kassa, de vluchtauto en de gebruikte bivakmutsen werden hierbij aangetroffen en veiliggesteld. De politie verdenkt een van de daders verder van betrokkenheid bij het plegen van meerdere overvallen op horecagelegenheden en de overval op een taxichauffeur in de nacht van 22 mei op de Kromstraat in Sittard. Analyse van de feiten in deze onderzoeken wijzen in de richting van deze verdachte. Nader sporenonderzoek, op sommige plaatsen werd DNA-materiaal van de overvallers aangetroffen, zal hier uitsluitsel over moeten geven.
Opvallend is dat na de aanhouding van het drietal geen overvallen meer zijn gepleegd in Sittard en omgeving.

Sittard, woninginbraak.
In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een woning gelegen aan de Frans Halsstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers kregen de toegang tot de woning na het op grove wijze forceren van een achterdeur. De gehele woning werd daarop onderzocht waarbij audioapparatuur en verschillende juwelen werden ontvreemd. De bewoonster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, snelheidscontrole.

Het verkeershandhavingsteam van de politie in de regio Limburg-Zuid heeft dinsdagavond 3 juni 2003 tussen 21.00 en 23.00 uur op de Bergerweg te Sittard een snelheidscontrole gehouden. Van de 360 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 60 bestuurders de maximum snelheid van 50 km per uur te overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur.

Sittard, hennep in woning aangetroffen.
Dinsdagmorgen 3 juni heeft de politie in een woning aan de Jan Steenstraat te Sittard ruim acht kilo henneptoppen in beslaggenomen. Tegen de bewoonster is proces-verbaal opgemaakt. Naar aanleiding van het vermoeden dat er in een woning aan de Jan Steenstraat te Sittard hennep aanwezig zou zijn werd omstreeks 10.30 uur een onderzoek ingesteld. In aanwezigheid en met toestemming van de bewoonster betrad de politie de woning. Hierin trof de politie hennepplanten aan waarmee men doende was deze te knippen. Ruim acht kilo henneptoppen werden aangetroffen. Deze werden door de politie in beslaggenomen. In de kelder trof de politie verder een inrichting aan waarin hennepteelt mogelijk was. Er werd echter geen hennep gekweekt. De kwekerij bestond uit zes groeilampen, zes transformatoren, een schakelklok, een ventilator, een groeimiddelen. Na overleg met de officier van justitie werd de gehele inrichting ontmanteld. Tegen de bewoonster heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.