Gemeente Sittard-Geleen


Sittard-Geleen d.d. 03 juni 2003

1. Vestiging tuinbouw/hoveniersbedrijf P. Arets aan de G.G. Ruijs de Beerenbroucklaan te Holtum (weth. Hanssen). Beslissing:

1. De raad wordt verzocht om een voorbereidingsbesluit te nemen voor de vestigingslocatie van dit bedrijf aan de G.G. Ruijs de Beerenbroucklaan te Holtum;

2. De raad wordt tevens te verzocht om de vrijstellingsbevoegdheid
2. Samenstelling Programmaraad Limburg Essent Kabelcomm (weth. Hanssen).
Beslissing:

1. De gemeenteraad wordt geadviseerd de in het raadsbesluit genoemde personen benoemen tot lid van de Programmaraad Limburg Essent Kabelcom voor een periode van 2003 t/m 2006. Aanbevolen wordt dat bij eerstvolgende vacatures kandidaten uit de Westelijke Mijnstreek bij gebleken geschiktheid de voorrang verdienen;
2. De gemeenteraad wordt geadviseerd voor de periode als bedoeld onder 1 mr. L.H.M.F. Janssen, burgemeester van Landgraaf, te benoemen tot onafhankelijk voorzitter van de Programmaraad Limburg.


3. Besluit op bezwaarschrift van 11 november 1998 ten aanzien van bescherming van Abshoven 27 te Munstergeleen in kader Monumentenwet 1998 (weth. Hanssen).
Beslissing: pro forma beroep instellen bij Rechtbank Maastricht


4. Stellingname ten aanzien van vonnis van de Rechtbank Maastricht d.d. 29 april 2003 (02/607 WW 44 2 LAD) inzake het door de erven Spee-Deuss ingestelde beroep tegen de aan Jan Linders B.V. verleende bouwvergunning ten behoeve van de vestiging van een supermarkt in het zogenaamde A&C pand (Burgemeester Lemmensstraat
3 in Geleen) (weth. Hanssen).
Beslissing: voor 9 juni 2003 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State hoger beroep instellen tegen het vonnis van de Rechtbank Maastricht d.d. 29 april 2003 (02/607 WW 44 2 LAD) inzake de casus 'bouwvergunning Linders'.

5. 1e herziening Bestemmingsplan Buitengebied Sittard (weth. Hanssen).
Beslissing:
Aan het Presidium voorstellen het bestemmingsplan Buitengebied Sittard op de agenda van de gemeenteraad plaatsen ter gewijzigde vaststelling

6. Besteding extra middelen voor langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief (laag - lang regeling) (weth. Wagemans). Beslissing:

1. Akkoord met raadsvoorstel en raadsbesluit;
2. De reactie van het Sociaal Overleg met het commentaar van gemeentewege t.z.t. toevoegen aan de stukken.

7. Rapportage over de stand van zaken van het verbetertraject 'Balans verbeterplan sociale zaken per 1 mei 2003' (weth. Wagemans). Beslissing:

1. Het college heeft kennisgenomen van de rapportage;
2. Deze wordt ter kennisneming voorgelegd aan de commissie Burger.
8. Onderhandse aanbesteding Duurzaam Veilig Obbicht, Holtum en Sittard-Oost.
Beslissing: het college heeft kennis genomen van de onderhandse aanbesteding met betrekking tot het aanleggen van duurzaam veilige verkeersgebieden.
9. Lijst uitnodigingen (burgemeester).

1. en ter goedkeuring door te sturen aan Gedeputeerde Staten;
2. Akkoord met het raadsvoorstel.
10. Beslissing op het bezwaarschrift van de heer H. Willems, Bedfordhof 3 te Sittard, tegen het besluit van de gemeenteraad van Sittard-Geleen de dato 28 juni 2001, strekkende tot afwijzing van het verzoek om vergoeding van planschade ex artikel 49 WRO in verband met de bouw van een voetgangersbrug over de Grote Kemperkoul (weth. Hanssen).
Beslissing:

1. De raad conform het raadsvoorstel en -besluit in overweging gegeven het bezwaarschrift ontvankelijk doch ongegrond verklaard;
2. In navolging van het advies van de commissie zal onderzocht worden of er een wettelijke titel voor een primaire nadeelcompensatie aanwezig is.

11. Vaststelling bestemmingsplan Overhoven (weth. Hanssen). Beslissing: ten aanzien van de ingediende zienswijzen de raad voorgesteld zoals aangegeven onder het voorstel van de nota. 12. Advisering over de 2e begrotingswijziging 2003 en de begroting 2004 van het Gewest (weth. Geenen).
Beslissing:

1. Procedureel: onder voorbehoud van goedkeuring door de raad de reactie van het college ter kennis brengen aan het dagelijks bestuur en de commissie Bedrijven en Middelen hierover informeren.
2. Akkoord met de 2e begrotingswijziging 2003 met uitzondering van de stopzetting van de vergoeding RMO (Regionaal Milieu Overleg) en de afbouw van de vergoeding BWS (Besluit Woninggebonden Subsidies) aan de Gemeente Sittard-Geleen;

3. Akkoord met de begroting 2004 ongewijzigd beleid onder voorbehoud, dat de salariskosten worden afgeraamd voor 1,8 fte (programmamanagers uitvoering regiovisie).
13. Vergelijking met toelichting van de oude tarieven (2002) en de thans geldende (2003) in de legesverordening (weth. Geenen). Beslissing: ter kennisneming voorgelegd aan de raad.