Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 4 juni 2003

MoMac neemt DutchWireless over

MoMac, ontwikkelaar van multimedia oplossingen en leverancier van mobiele content neemt DutchWireless over. DutchWireless heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van mobiele diensten en uitgeefconcepten.

MoMac is een innovatief Nederlands bedrijf met vestigingen in Rotterdam en Londen en heeft in 2001 de activiteiten en technologie overgenomen van content syndicator YourNews. Het bedrijf bedenkt, bouwt en exploiteert nieuwe mediaconcepten. MoMac heeft eigen technologie in huis, waaronder een zeer geavanceerd platform voor content logistiek. Met behulp hiervan kunnen nieuwe oplossingen efficiënt worden gebouwd. MoMac werkt voor een groot deel op basis van "no cure, no profit".

MoMac richt zich op bedrijven die zich intensief bezighouden met multimedia publishing en personalisatie, zoals operators, bedrijven met grote klantengroepen, mediabedrijven en uitgevers. Klanten van MoMac zijn onder andere Orange, Vodafone, KPN, O2, Iwannadate, Ilse Media Group, ABN AMRO, Novum, TNT en Planet Media Group. MoMac is groeiend en winstgevend.

DutchWireless, gevestigd in Amsterdam, heeft zich sinds haar oprichting in 2000 toegelegd op het ontwikkelen en uitgeven van mobiele media en werkt voor diverse uitgevers, mobiele operators en marketingpartijen. DutchWireless heeft onder andere StopDirect gelanceerd, de inmiddels succesvolle SMS-cursus stoppen met roken. Daarnaast beschikt DutchWireless over de mobiele exploitatierechten van diverse bekende content brands.

MoMac versterkt door deze overname haar commerciële slagkracht in Nederland. Gerhard Top, directeur MoMac: "Het was snel duidelijk dat DutchWireless en MoMac goed bij elkaar passen: de juiste klanten en ondernemende mensen met een degelijke professionele achtergrond. Samen kunnen we versneld nieuwe concepten vermarkten en succesvolle partnerships aangaan."

DutchWireless verkrijgt hiermee de beschikking over de technologie en de organisatie om verdere groei versneld mogelijk te maken. Arjan Bronkhorst, mede-oprichter van DutchWireless: "De technologie en skills die MoMac in huis heeft, sluiten direct aan op de behoeften van onze klanten, veelal uitgevers en content owners die willen innoveren met nieuwe mediadiensten."

De overnamesom is betaald in aandelen MoMac. Caspar van Kempen, aandeelhouder van DutchWireless en oud bestuursvoorzitter van Wolters Kluwer over deze stap: "De markt voor multimediale persoonlijke informatiediensten zal de komende jaren sterk groeien. Deze krachtenbundeling van innovatieve ondernemende mensen zal een belangrijke stap blijken te zijn in de verdere ontwikkeling van MoMac."

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met MoMac.

Nadere financiële details worden niet bekend gemaakt.

Meer informatie: Gerhard Top, Directeur MoMac, tel. 010-2660266.

---- --