Gemeente Maassluis

Persberichten

4-6-2003

Praat mee over het ouderenbeleid

De gemeente is bezig met het actualiseren van het ouderenbeleid. Dit gebeurt samen met de belanghebbenden: met instellingen en belangenorganisaties van ouderen, maar ook met ouderen zelf. Tijdens bijeenkomsten die de gemeente de afgelopen maanden heeft georganiseerd met instellingen en belangenorganisaties, is gepraat over knelpunten en over oplossingsrichtingen voor de komende jaren. Hierbij waren vertegenwoordigers aanwezig van de stichting Maassluis Overleg Gehandicapten, de Regionale Organisatie Gehandicaptenvoorzieningen, de Samenwerkende Ouderenbonden, de Stichting Ouderenwerk Maassluis, de GGD, de Zorggroep en de Woning Stichting Maassluis.

Hierbij zijn meningen en ideeën uitgewisseld. Dit gebeurde aan de hand van een discussienota en een aantal stellingen. Deze stukken treft u aan als u klikt op Te downloaden (onderaan deze pagina).

Discussiebijeenkomsten
Ouderen en andere belangstellenden kunnen nu ook zelf meepraten. Dit gebeurt tijdens twee discussiebijeenkomsten die de gemeente organiseert. Deze bijeenkomsten vinden plaats op:
- dinsdag 24 juni in de Vliet (van 15.00 tot 17.00 uur)
- donderdag 3 juli in het Stadhuis (van 19.00 tot 21.30 uur).
Tijdens deze bijeenkomsten zal (kort) informatie worden gegeven over de bestaande voorzieningen. Daarnaast is het de bedoeling dat ouderen zelf aangeven welke behoeften zij hebben aan voorzieningen op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn. Dit gebeurt in kleine groepjes. Aanwezigen kunnen zelf kiezen bij welk thema zij aanschuiven: wonen, (gezondheids-)zorg, welzijnsvoorzieningen en activiteiten voor ouderen.

Maassluizers van 55 jaar en ouder, maar ook andere geïnteresseerden worden uitgenodigd tijdens deze bijeenkomsten hun mening te geven en ideeën aan te dragen. Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig.

De informatie die op deze manier wordt verkregen, wordt verwerkt in de nota die uiteindelijk aan het college van B&W wordt aangeboden.