Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2003 Persberichten district Lekstroom middag, 14.50 uur

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN In een winkel aan de Moerbeigaarde vond woensdagmiddag een diefstal plaats en kon een verdachte worden aangehouden.

Omstreeks 12.35 uur zag het personeel van de winkel dat een man met een winkelwagentje vol levensmiddelen zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Het personeel greep in en waarschuwde de politie.

De 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De totale waarde van het gestolen goed bedroeg ruim 600,=.

HOUTEN De politie heeft woensdagmorgen een vrouw aangehouden omdat zij uit een winkel aan de Spoorhaag een aantal goederen had gestolen.

Personeel van de winkel zag de 51-jarige vrouw uit Houten een aantal goederen meenemen en deze niet afrekenen bij de kassa. De politie werd gewaarschuwd en kon de vrouw aanhouden en meenemen naar het bureau. Na verhoor kon zij het bureau met een bekeuring verlaten.

Bromfietser onderuit

NIEUWEGEIN Woensdagmorgen vond op de Lekdijk oost een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Rond 11.05 uur reed een 71-jarige man op zijn bromfiets over de Lekdijk oost. Op een gegeven moment wilde de man een helling af. Hierbij raakte hij de macht over zijn stuur kwijt en kwam ten val. Het 71-jarige slachtoffer werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nieuwegein.