Nieuwsbericht

woensdag 4 juni 2003. 15.30 uur.

NOORD-KENNEMERLAND

Beginnend bestuurder met teveel drank
Alkmaar, 4 juni 2003.
Op de Topaasweg is om 02.30 uur een 22-jarige beginnend bestuurder uit Alkmaar aangehouden. Hij had ruim 2 keer teveel alcohol gedronken (530 ug/l). Hij kreeg een boete en een rijverbod van 5 uur. Maar omdat hij beginnend bestuurder is, moet hij verplicht en deels voor eigen kosten (ca. EUR300,-- ) de EMA-cursus van het CBR volgen. (EMA is Educatieve Maatregel Alcoholgebruik).
Personen, die na 30 maart 2002 hun rijbewijs voor de eerste keer hebben gehaald, zijn de eerste vijf jaar beginnend bestuurder. Dit betekent onder meer dat ernstige overtredingen worden geregistreerd, hetgeen na een aantal keer kan leiden tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs.

Hardleerse drankrijder weer opgepakt
Heerhugowaard, 4 juni 2003.
Omstreeks 04.30 uur is op de Provincialeweg een 35-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij teveel gedronken had. Omdat een blaastest niet mogelijk bleek, moet bloedonderzoek het alcoholpromillage uitwijzen. De man bleek twee keer eerder aangehouden te zijn vanwege het rijden met drank op. Een keer eerder was zijn rijbewijs ingevorderd. Ook nu dat gebeurde nu weer.

Auto gestolen na inbraak in woning
Egmond, 4 juni 2003.
In een woning aan de Prinses Irenelaan is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Men is binnengekomen door een uitzetraam te forceren. Een handtas en de autosleutels van de voor het huis geparkeerde BMW zijn weggehaald. Vervolgens heeft de dader de zwarte BMW, van het type X5, met het kenteken 67-JF-TL, meegenomen.

NOORDKOP

Diefstal uit woning
Den Helder, 4 juni 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag in ingebroken in een woning aan de Statenhoff. Toen de bewoonster om 06.00 in de woonkamer kwam, ontdekte zij dat er was ingebroken. Kasten en laden waren doorzocht en de schuifpui stond open. Hoe de dader binnengekomen is, is vooralsnog niet duidelijk. Hij heeft diverse spullen buitgemaakt zoals: een portemonnee met inhoud, diverse waardepapieren, een horloge van het merk Breitling, een digitale fotocamera van merk Sony en twee mobiele telefoons

WESTFRIESLAND

Fietsers gewond na aanrijding
Schellinkhout, 3 juni 2003.
Omstreeks 19.30 uur is op de Zuiderdijk een 49-jarige vrouw uit Oosterleek met haar auto in botsing gekomen met twee fietsers. De vrouw reed over de Zuiderdijk, richting Hoorn. Na een inhaalmanoeuvre kwam zij op de linkerweghelft en raakte de twee achterelkaar fietsende fietsers, die in tegenovergestelde richting reden. De voorste, een 33-jarige man uit Enkhuizen zag het aankomen, waardoor de auto hem schampte, maar degene die er achter fietste, een 52-jarige man uit Hem, werd frontaal geraakt en raakte zwaar gewond. Ook de andere fietser liep hoofdletsel en beenbreuken op. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het Sint Jansziekenhuis te Hoorn. De automobiliste had gedronken. Zij is aangehouden, haar rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed
Enkhuizen, 3 juni 2003.
Op de Randweg is om 20.15 uur tijdens een routinecontrole een 38-jarige man uit Enkhuizen aangehouden, die met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies 495 ug/l, dat is ruim 2 keer teveel. Hij is beboet en kreeg een rijverbod van 5 uur.

Racen met boosters
Blokker, 4 juni 2003.
Omstreeks 03.00 uur kwam bij de politie de melding dat op de Yellowlaan vier jongens aan het racen waren met invalidenboosters. Ter plaatse gekomen trof de politie
wel enkele boosters aan, maar de jongens waren verdwenen. Na enig speurwerk in de omgeving werden nog twee boosters teruggevonden en een 19-jarige man uit Zwaag als verdachte aangehouden. De boosters zijn inmiddels weer bij de eigenaren terug. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Auto gestolen
Hoorn, 4 juni 2003.
Tussen 21.00 en 06.45 uur is vanaf de Noorderstraat een auto gestolen. Het gaat om een witte Dodge, type Ram Van, voorzien van het kenteken VL-DL-95. In de auto waren diverse gereedschappen aanwezig.