Universiteit van Amsterdam



Dr. B. Kittel (1967) is per 1 september 2003 benoemd tot hoogleraar Sociologie, in het bijzonder methoden en technieken van sociaal-wetenschappelijk onderzoek, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Bernhard Kittel, geboren in Oostenrijk, studeerde in 1991 af in de politieke wetenschappen aan de Universität Wien. Vervolgens deed hij promotieonderzoek aan het Institut für Höhere Studien in Wenen. In 1995 promoveerde hij in Wenen op het proefschrift Moderner Nationalismus. Zur Theorie politischer Integration. Sinds zijn promotie doet Kittel onderzoek op onder andere het gebied van de arbeidsbetrekkingen en de verzorgingsstaat.

Kittel is sinds 1994 ruim vijf jaar verbonden geweest aan de afdeling Sociologie van de Universität Wien, als onderzoeksassistent, junior docent en later als docent. In 2000 behaalde hij een mastergraad in de Social Science Data Analysis aan de University of Essex. Begin 2001 verwierf Kittel een beurs van het Max Planck Institut für Gesellschaftsforschung in Keulen. Sinds november 2002 is hij verbonden als universitair hoofddocent aan de Graduate School of Social Sciences van de Universität Bremen.



Universiteit van Amsterdam