AutoRai

4-6-2003

Opel onderneemt recordpoging banden verwisselen

Het circuitpark Zandvoort was op zaterdag 31 mei het decor voor een groots opgezette recordpoging banden verwisselen.

Onder hoge temperaturen waren tientallen Opel medewerkers in de weer de recordpoging tot een goed einde te brengen. En met succes: in een tijdsbestek van 3 uur en 3 kwartier werden maar liefst 500 banden verwisseld bij 125 autos. De poging wordt bij het beroemde Guinness book of records aangeboden voor opname in het boek.

Waar de Opel rijder normaliter al verzekerd is van snelle service, lag de snelheid nu wel heel erg hoog: gemiddeld werden er twee banden per minuut verwisseld en gebalanceerd. Dat betekent dat de Opel rijders slechts twee minuten geduld moesten hebben voordat de auto voorzien was van nieuwe banden. Om de recordpoging te laten slagen, werkten de medewerkers aan één stuk door.

Het evenement vormde tevens de start van een landelijke campagne onder de naam Opel Direct. De Opel dealer is hiermee altijd direct bereikbaar via het gratis nummer van Opel direct (0800-1410) om de Opel rijder zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Bovendien zijn er tijdens de campagneperiode in de maand juni tal van kortingen op onder meer banden, remmen en uitlaten.

De recordpoging was niet alleen bedoeld als startschot van de Opel Direct campagne, maar ook om de automobilist te wijzen op het belang van goede banden. Zo rijdt momenteel 12% van de automobilisten met een te laag bandenprofiel. Te lang doorrijden op banden die aan vervanging toe zijn, kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Dit wordt nog eens versterkt door de vakantieperiode die voor de deur staat, waarbij vaak lange afstanden worden overbrugd. Met de kortingen die tijdens de Opel Direct campagne worden gegeven op onder meer de banden, wordt een bezoek aan de Opel dealer nog eens extra interessant.