Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-06-2003
Persberichten district Kerkrade (HP 15.10 uur) Woensdag 4 juni 2003

Landgraaf, opgeven valse naam.

Een 21 jarige inwoner van Landgraaf is dinsdag 3 juni 2003 door de politie aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. De inwoner van Landgraaf pleegde omstreeks 17.45 uur met zijn bromfiets verkeersovertredingen. Hij reed zonder helm te dragen en reed in strijd met een geslotenverklaring. Bij de daarop volgende controle op de Spoorstraat te Landgraaf door een politiepatrouille gaf de bestuurder van de bromfiets een valse naam op om onder het proces-verbaal uit te komen. Het opgeven van de valse naam viel echter op waarna de inwoner van Landgraaf aangehouden werd. Aan het politiebureau werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Daar werd hem een boete opgelegd voor de valse naam 84 euro. Een proces-verbaal wegens het niet dragen van de verplichte helm 40 euro en het rijden in strijd met een gesloten verklaring 34 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Kerkrade, mogelijke brandstichtingen.
Woensdagmorgen 4 juni 2003 omstreeks 02.40 uur is een aan het Olmenplein te Kerkrade een geparkeerde personenauto vermoedelijk in brand gestoken. De bewoners bemerkten de autobrand en probeerden te voorkomen dat een tweede bij de buren geparkeerde auto eveneens in vlam raakte. Dat lukte maar de auto liep door de hitte toch nog enige plaatschade op. Een politiepatrouille bluste met een brandblusser de brandende auto. Hoe de auto in brand is geraakt kon niet meer worden vastgesteld. Een bergingsbedrijf heef de zwaar beschadigde auto weg getakeld.
Op de parkeerplaats bij het zwembad In de Bende aan de Hoogstraat te Landgraaf raakte omstreeks 04.40 uur een trekker van een transportbedrijf uit Nuth in brand. De gewaarschuwde brandweer rukte onmiddellijk uit en bluste de brand. Een medewerker van het transportbedrijf had de trekker in de loop van de avond op de parkeerplaats geparkeerd. Ook hier kon de brandoorzaak niet achterhaald worden
Kort voor 05.00 uur raakte op de Dorpstraat te Landgraaf twee containers waarin kartonafval was opgeslagen door onbekende oorzaak in brand. De gewaarschuwde politie kon de brandende containers van de muur van een speelgoedzaak wegtrekken om erger te voorkomen. De brandweer bluste de brand in beide containers. Getuigen hadden kort na de brand een onbekende man zien weglopen. Een zoektocht van de politie naar hem in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken ondanks dat de juiste brandoorzaak niet achterhaald kon worden. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Kerkrade, auto en rijbewijs kwijt.
De politie heeft dinsdagavond op de Rimburgerweg te Eygelshoven het rijbewijs en de auto van een 19 jarige inwoner van Eygelshoven in beslaggenomen naar aanleiding van onverantwoord rijgedrag. De 19 jarige reed met zijn auto over de Rimburgerweg met zeer hoge snelheid. Later verklaarde hijzelf dat hij met een snelheid tussen de 140 en 150 km per uur had gereden. Tijdens het rijden over de Rimburgerweg moest de automobilist een obstakel passeren ten gevolge waarvan de auto in een slip raakte en de bestuurder met veel moeite zijn auto in bedwang kon houden. De auto slingerde daarbij hevig en gebruikte daarbij de gehele rijbaan. Gelukkig waren er op dat moment geen andere weggebruikers. Een politiepatrouille die de hele manoeuvre gezien had controleerde daarop de bestuurder. Na overleg met de officier van Justitie werd het rijbewijs en de auto van de inwoner van Landgraaf in beslag genomen. Tegen de jeugdige automobilist zal proces-verbaal worden opgemaakt.