Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top


Datum: 4 juni 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

4 juni 2003




Nieuwe wijkagent in Wezep benoemd

In het politieteam van Oldebroek is Geert Drost benoemd tot wijkagent van het gebied Wezep en Hattemerbroek. Hij is één van de twee wijkagenten "nieuwe stijl" die de komende jaren het wijkwerk in de gemeente Oldebroek vorm en inhoud gaat geven. De andere functie van wijkagent, voor het gebied Oldebroek en Oosterwolde, is nog vacant. De politieleiding hoopt ook deze vacature zo snel mogelijk te kunnen invullen.
Wijkagent Geert Drost is 40 jaar oud en woont in Nunspeet. Hij is afkomstig uit de politieregio Utrecht en werkt tot op dit moment als wijkagent in Amersfoort. Naar verwachting zal Geert Drost per half augustus zijn werk in Wezep kunnen starten.

Bereikbaar
De wijkagent is bereikbaar via het politiebureau aan de Rondweg in Wezep. Telefoon 0900-8844. Als de wijkagent in de wijk is, wordt men direct doorgeschakeld naar zijn mobiele telefoon. In andere gevallen wordt men zo snel mogelijk teruggebeld of kan men een afspraak maken.


Nieuwe stijl

Alle politieteams in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland hebben sinds kort één of meer nieuwe wijkagenten "nieuwe stijl". Het verschil met eerdere wijkagenten is vooral, dat de nieuwe wijkagenten fulltime als wijkagenten dienst doen en niet meer worden ingezet voor de 24-uursdiensten. Zij krijgen daardoor meer tijd voor het wijkwerk en richten zich bij het oplossen van grote en kleine problemen in de wijk, veel meer dan voorheen op samenwerking met andere partners zoals gemeentelijke diensten, woningbouwverenigingen, buurtvereniging, scholen, bedrijven en instellingen.
De wijkagent is in de eerste plaats aanspreekpunt voor de bewoners van de wijk of het gebied waarvoor hij is aangesteld. Hij informeert en instrueert de overige politiemensen van het team over de wijkproblemen en spreekt met hen een eenduidige werkwijze en gewenste manier van optreden af.

---



Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland