Politie Gelderland-Zuid








Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89






Datum Woensdag 4 juni



DISTRICT STAD NIJMEGEN



Auto's gestolen

Gisteren is vanaf de Phillips van Leydenlaan een rode Volkswagen Transporter met het kenteken VB-ZZ-64 gestolen. Aangifte deed een 31-jarige inwoonster van Den Bosch.
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Van Berchenstraat een blauwe Hyundai met het kenteken VX-HR-08 gestolen. Aangifte deed een 34-jarige inwoner van Nijmegen.


Bedrijfsinbraken

In de nacht van dinsdag op woensdag is in een bedrijf aan de 10de straat Kerkenbos ingebroken. Door een deur te verbreken zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het bedrijf is computerapparatuur gestolen. Aangifte deed een 19-jarige inwoonster van Nijmegen.
In een bedrijf aan de Grote Markt is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Via een deur zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is geld gestolen. Aangifte deed een 46-jarige inwoner van Nijmegen.


Boot met trailer gestolen

Vanaf de Archipelstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een boot met trailer gestolen. Het gaat om een witte Ryds type 460. DE 34-jarige eigenaar uit Nijmegen deed aangifte.


Fietster mishandeld

Een 22-jarige inwoonster van Nijmegen deed gisteren aangifte van mishandeling. Zij fietste over de St. Annastraat toen zij ter hoogte van de St. Annamolen een man wilde ontwijken die over het fietspad liep. Toen zij de man passeerde, sloeg hij haar in het gezicht. Hierdoor is een tand door haar lip geslagen en liep zij een schram op.


Bedreiging

Gisteravond kreeg de politie rond 22.00 uur de melding dat op de 52ste straat Tolhuis een woordenwisseling zou zijn ontstaan. Hierbij zou een 54-jarige inwoner van Nijmegen bedreigd zijn door een 26-jarige inwoner van Nijmegen en een 46-jarige inwoner van Nijmegen. De politie ging ter plaatse en trof de 26-jarige en 46-jarige aan. Zij beledigden en bedreigden vervolgens de politieagenten. De 26-jarige en 46-jarige zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Bij de aanhouding is een diensthond ingezet. De politie onderzoekt de exacte toedracht tot dit incident.

Ongeval met letsel
Gisteravond is op de kruising Wolfskuilseweg/ Uranusstraat een aanrijding ontstaan tussen een 21-jarige automobilist uit Nijmegen en een 19-jarige fietster uit Nijmegen. De automobilist reed over de Molenweg in de richting van de Wolfskuilseweg. Op de kruising sloeg de automobilist af en liet hierbij de fietster niet voorgaan waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding kwam de fietster ten val. Zij liep hierbij letsel aan haar knie en hoofd op.




DISTRICT TWEESTROMENLAND




Beuningen - woninginbraak

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Wilhelminalaan. Een raam aan de voorzijde van de woning was geforceerd. Onbekend is nog wat er uit de woning werd gestolen. De 66-jarige bewoonster deed aangifte.

Overasselt - inbraak in clubhuis

Afgelopen nacht is ingebroken in een clubhuis aan de Ewijkseweg in Overasselt. Men heeft kans gezien een rolluik te openen en is via de ontstane opening naar binnen gegaan. Uit het clubhuis is een geldkistje weggenomen.

Groesbeek - autokraker aangehouden

Een getuige meldde afgelopen nacht aan de politie dat op de Rijksstraatweg in Ubbergen een man bezig was een auto open te breken. De getuige had gezien dat hij een autoradio weggooide. De getuige kon een uitstekend signalement van de verdachte geven. Daarop werd door een aantal politie-eenheden in de omgeving naar de man uitgekeken. Korte tijd later werd op de Dorpsstraat in Groesbeek een man op een fiets aangetroffen die volledig voldeed aan het opgegeven signalement. De man bleek twee autoradio's bij zich te hebben alsmede een verzameling identiteitspapieren en bankpassen van verschillende mensen in de regio. De fiets waarop hij reed bleek afkomstig uit Millingen aan de Rijn. De verdachte, een 33-jarige Amsterdammer, is ingesloten. Een onderzoek naar door hem gepleegde feiten wordt ingesteld.


Wijchen - hondje doodgebeten, vrouw gewond

Een 56-jarige Wijchense liep vanmorgen op een parkeerplaats bij de 62e straat Heilige Stoel met haar hondje. Plotseling schoot vanuit de tuin van een woning een hond naar buiten. Deze hond, een Amerikaanse Stafford, viel de vrouw aan. De vrouw liep daardoor verwondingen op aan haar been en haar gezicht. Vervolgens greep de Stafford het hondje van de vrouw (ras onbekend) en sleurde dat mee. Het hondje werd doodgebeten. De Stafford werd door de politie gevangen. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De eigenaar van de Stafford deed afstand van de hond. Een dierenarts liet de hond inslapen. De eigenaar is aansprakelijk voor de schade.


Voor vragen over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Ben van Ingen Schenau. Tel: 06-51 59 24 22.


DISTRICT DE WAARDEN



Culemborg - brand met explosiegevaar

Dinsdagnacht zijn een groot aantal politie en brandweermensen uren werkzaam geweest bij een uitslaande brand in een vrijstaand pand aan de Parallelweg West. Het betrof een bedrijf dat bouwstoffen levert. Doordat in het pand gasflessen aanwezig waren bestond een grote kans op explosiegevaar. Door de politie werd de nabije omgeving met hekken afgezet en werd het treinverkeer, dat direct naast het pand passeert, voor enkele uren gestaakt. Omstreeks 01.40 uur was het explosiegevaar geweken, een uur later werd het sein brand meester gegeven. Met behulp van een twintigtal brandweervoertuigen uit diverse omliggende gemeenten is tot vanmorgen 09.30 uur geblust. Er heeft zich geen persoonlijk ongeval voorgedaan. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. In totaal zijn 130 hulpverleners betrokken geweest bij dit incident.De technische recherche stelt de komende dagen een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Voor vragen over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met José Albers. Tel: 06- 53 24 01 75.

Culemborg - man aangehouden

De politie van Culemborg heeft gistermiddag een 23-jarige Utrechter aangehouden. De man zou volgens getuigen in de Arnoud Faasstraat in Culemborg een voordeur van een woning hebben vernield. De man werd aangehouden in de woning van een bekende van hem in Culemborg. De verdachte bekende de vernieling.

Wadenoijen - aanrijding met letsel

Gisteravond vond een aanrijding plaats op de Dreef in Wadenoijen. Een 75-jarige inwoner van Ophemert reed op de Ophemertsestraat en wilde de Dreef oprijden. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 25-jarige automobiliste uit Ophemert. De vrouw kwam met haar auto in de sloot terecht maar kon op eigen kracht haar auto verlaten. De 75-jarige werd door de botsing uit de auto geslingerd. Beide bestuurders bleken geen autogordel te hebben gedragen. Zij zijn beide overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis. Daar bleken hun verwondingen mee te vallen.


Fietsenverkoop op Tiels politiebureau

Zaterdag 7 september houdt de politie om 10.00 uur een fietsenverkoop op de binnenplaats van het Tielse politiebureau. Het gaat om fietsen die in de afgelopen maanden in Tiel, Echteld en Kesteren gevonden zijn en aan het politiebureau in Tiel zijn gedeponeerd zonder dat bij nader onderzoek een eigenaar bekend geworden is. De prijs van een fiets wordt van tevoren door een erkende fietsenmaker vastgesteld. De fietsen kunnen bekeken worden vanaf 09.30 uur. De verkoop begint om 10.00 uur. Die verkoop is bestemd voor mensen wiens fiets gestolen is en aangifte hebben gedaan. Bij hun aangifte hebben zij een certificaat ontvangen waarmee zij het recht hebben bij de openbare verkoop van gevonden fietsen een fiets van hun keuze te kopen. Willen meer mensen dezelfde fiets kopen dan wordt door middel van loting bepaald wie de nieuwe eigenaar van een meerbegeerde fiets wordt. Mensen wiens fiets gestolen is, krijgen daarmee de kans op een goedkope manier toch weer aan een fiets te komen.

Gameren - hennepkwekerij ontmanteld

Gistermiddag is in een kas aan de Leutsestraat in Gameren een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij werd door de politie ontdekt door de penetrante geur die rond de kas hing. In totaal werden 15.630 planten vernietigd. Ook werden, na overleg met de Officier van Justitie 200 groeilampen vernietigd. Op hetzelfde terrein werden eerder dit jaar al enkele tienduizenden planten aangetroffen en vernietigd.




Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --