Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 2 Juni 2003

Den Haag gastvrij voor touringcars

Handige folder voor busondernemers

Om voor touringcars een goede bereikbaarheid van het centrum, de badplaatsen, attracties en musea te waarborgen heeft de gemeente Den Haag speciale voorzieningen getroffen. In samenwerking met Den Haag Marketing is een handige folder ontwikkeld in vier talen waarin de speciale busparkeerplaatsen zijn opgenomen en de busondernemer wordt gewezen op de mogelijkheden om zijn touringcar zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming te parkeren.

Het parkeren van een touringcar in een grote stad is voor de chauffeur vaak een probleem. In de folder 'Gastvrije stad voor touringcars' staat relevante informatie over de kortste route naar de speciale busparkeerplaatsen. Via duidelijke vakaanduiding in de tabellen op de kaart wordt de chauffeur gedirigeerd naar parkeerplaatsen, die voor touringcars op verscheidene plaatsen in de stad zijn aangelegd. Duidelijk wordt aangegeven of het om een betaalde of gratis parkeerplaats gaat. Om de touringcarbedrijven optimaal van dienst te zijn wordt voor de meest recente informatie verwezen naar de websites www.denhaag.nl/parkeren en www.denhaag.nl/bereikbaarheid. Daarnaast geeft de folder inlichtingen over de verschillende dagtochten en wandelingen die via Den Haag Marketing & Events kunnen worden gereserveerd.

Een handige en nuttige folder in de Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse taal die naar alle busondernemers in Nederland en de nabuurlanden zal worden verstuurd. De folder is gratis te verkrijgen bij de VVV Den Haag en Scheveningen en de Gemeentelijke ContactCentrum, telefoon 070-353.30.00.