Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 4-06-2003 Persberichten district Den Bosch

DUUR BOODSCHAPJE, `s-Hertogenbosch

Dat misdrijf lang niet altijd loont bemerkte een 33-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch dinsdagmiddag toen hij werd betrapt op het wegnemen van een douchekoponderdeel ter waarde van 3,95 euro uit een winkel aan de Vogelstraat in `s-Hertogenbosch. Omdat de man nog niet eerder voor soortgelijke strafbare feiten met de politie in aanraking is geweest kreeg een geldboete opgelegd van maar liefst 115 euro.

ZAKENROLLERIJ, `s-Hertogenbosch

Van een 75-jarige vrouw is dinsdagmiddag op de Hinthamerstraat in haar woonplaats `s-Hertogenbosch een portemonnee uit haar schoudertas gerold. Toen de vrouw aangifte deed bleek de portemonnee reeds op het politiebureau te zijn afgegeven. Uit de portemonnee bleek wel een geldbedrag van ongeveer 140 euro te zijn gestolen. Alle andere persoonlijke bescheiden een geldbedrag van 70 euro dat de dief waarschijnlijk over het hoofd heeft gezien zaten nog in de portemonnee.

WAPENBEZIT, `s-Hertogenbosch

Tegen een 36-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch is dinsdagavond proces-verbaal opgemaakt omdat hij in het bezit was van een mes. De man verklaarde eerder op de avond in de Casinotuin in `s-Hertogenbosch bedreigd te zijn en was thuis een mes gaan halen. Bij controle bleek hij het mes in de broeksband te hebben. Het mes is inbeslag genomen.

VAN TAS BEROOFD, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond heeft een onbekende man een 50-jarige vrouw op de Newtonlaan in haar woonplaats `s-Hertogenbosch beroofd van haar tas met daarin een klein geldbedrag en een mobiele telefoon. De dader was te voet en rende hard weg in de richting van het Van Coehoornplein. Hij stapte achterop een vermoedelijk al klaar staande bromfiets die wegreed in onbekende richting.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL, `s-Hertogenbosch

Vanmorgen is een 16-jarige bromfietster uit `s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een aanrijding. Zij reed over het fietspad gelegen naast de Zandzuigerstraat in `s-Hertogenbosch. Ter hoogte van de inrit naar de parkeerplaats bij het NS Station Oost werd zij aangereden door een afslaande 45 jaar oude Rosmalense automobilist.

OVER DE VOET GEREDEN,`s-Hertogenbosch

Een 31-jarige inwoner van Eindhoven is vanmorgen door een 43-jarige bestuurder van een bedrijfsauto over de voet gereden. Het slachtoffer liep vermoedelijk een enkelbreuk op en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer was bezig een rolcontainer tegen de gevel van de Snellestraat te duwen. Toen deze container achteruit gerold kwam stapte het slachtoffer enkele passen achterwaarts. Op dat moment kwam de bedrijfsauto aangereden die het slachtoffer over de voet reed.

VERKEERSCONTROLES, Heusden

Op diverse plaatsen in de gemeente Heusden zijn vandaag verkeerscontroles gehouden. Bij autogordelcontroles op de Bosscheweg, de Parklaan en de Lipsstraat in Drunen en op de Grote Kerk in Vlijmen zijn 37 processen-verbaal opgemaakt. Verder ging 1 bromfietser op de bon omdat hij geen helm droeg en kreeg een automobilist een bekeuring omdat niet handsfree belde.