Vertis


Audit-portfolio

De audit-portfolio van Vertis In Control omvat een aantal audits die u in staat stellen om het rendement op uw managementinformatieomgeving te verhogen. De audits kunnen betrekking hebben op (een combinatie van) verschillende componenten in een managementinformatieomgeving. Die componenten ziet u in onderstaand figuur; dit bepaalt de audit scope. Vertis In Control biedt u de volgende audits:
* Management Information Audit (MI Audit); gericht op de totale managementinformatieomgeving

* Management Information Technical Audit (MIT Audit); gericht op de technische architectuur van de managementinformatieomgeving
* Tool Audits; verzameling audits gericht op Business Intelligence tools en ETL-tools. Zo is er onder meer een BusinessObjects audit, een Oracle Discoverer audit, een MicroStrategy audit en een audit voor Oracle Warehouse Builder

* Custom made audits; het ook mogelijk om een maatwerk-audit te laten uitvoeren. Figuur 1 kan dan dienen als menukaart en componenten waarop een audit zal moeten worden verricht kunnen worden geselecteerd. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een audit wilt op de gemaakte (logische) modellen, een audit op de beveiligingsstructuur of een audit op de performance van uw managementinformatieomgeving. Afhankelijk van de keuzes die u maakt zal een custom made audit een doorlooptijd hebben variërend van één dag tot maximaal vijf dagen.

Componenten uit de In Control audit portfolio

De MIT Audit en de Tool audit richten zich op de technische architectuur. De technische architectuur kan uit verschillende componenten bestaan die allemaal doel van de audit kunnen zijn:
* Infrastructuur: hardware, OS, netwerk, beheertools
* Bronnen

* Extractie/Transformatie/Load

* Datamarts (relational, multidimensional)/Data Warehouse
* Business Intelligence tools

* Metadata en security

Mogelijke componenten van een technische infrastructuur

Wilt u meer weten over de aanpak van Vertis In Control, dan kunt u hier verder lezen. Voor meer informatie over de audit portfolio van Vertis In Control kunt u contact met ons opnemen via reactie@vertis.nl.